receptötletek

2020.07.08. 18:12

Egyszerű, mégis különleges ételekkel kényezteti családját Dobó Ági

A debreceni születésű szépségkirálynő időről időre megoszt közösségi oldalain egy-egy ínycsiklandozó receptet.

Fotó: archív, Facebook / Dogó Ági

Finom, egyszerű és hamar elkészül – ennél jobb kombináció alig van a konyhában, főleg ha kevés időnk van, esetleg a rekkenő hőség miatt nem akarunk órákat a tűzhely mellett tölteni.

Valószínűleg így van ezzel a szépséges Dobó Ági is, aki az utóbbi pár napban két, hamar elkészíthető étel receptjét is megosztotta a követőivel.

Az egyik egy néhány perc alatt elkészülő paradicsomos penne, ami amellett, hogy gyors, még kevés alapanyagot is igényel, amelyek bármelyik háztartásban megtalálhatóak. A recept szerint amíg a tészta a sós, forrásban lévő vízben megfő, addig a szósz is elkészíthető hozzá. Első lépésként egy fej aprított hagymát, illetve öt gerezd aprított fokhagymát kell olívaolajon megpirítani. Ezután jöhet rá egy liter paradicsompaszta, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve egy kis cukrot is lehet adni hozzá. Utolsó lépésként jöhet hozzá egy nagy adag bazsalikom, majd tíz perc alatt készre is fő.

A második recept, egy gyors rizottó, ami kicsit ugyan időigényesebb, mint a tészta, de ugyancsak ínycsiklandozó.

Az elkészítéséhez először is egy fél fej hagymát olívaolajon megpirítunk, majd rádobunk körülbelül 300 gramm rizst, amit fehérborral felöntünk, majd magas lángon hagyjuk elfőni. Ezután fokozatosan, folyamatos keverés mellett jöhet a rizshez, körülbelül 1,5 decinként a húsleves alaplé. Mikor a rizs már felvette a levet, újra töltünk hozzá, majd ezt ismételjük addig, amíg a rizs meg nem fő. Mikor elkészült, belekeverünk pár kocka hideg vajat, valamint ízlés szerint reszelt parmezánt.

Az egykori szépségkirálynő még pirított mellé egy kis csirkemellet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában