Koronavírus

2020.03.16. 11:58

Olvasóinknak meg se kottyan a házi karantén

A legtöbben állítják, nem jelent gondot számukra, hogy néhány hetet a négy fal között kell tölteniük.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A felelősségteljes gondolkodásnak köszönhetően a következő napokat a legtöbben otthon töltik.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy olvasóink miként élik meg a koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzetet, ezért múlt csütörtökön elindítottunk egy szavazást.

A legfontosabb tanács, amelyet lépten-nyomon hallunk, hogy lehetőség szerint minél kevesebbet érintkezzünk másokkal. Úgy tűnik, szerencsére volt foganatja a hivatalos szervek, valamint szakértők által sokszor hangsúlyozott üzenetnek, és az emberek tudomásul vették, mi forog kockán. Bizonyára sokak számára életidegen, hogy heteket töltsenek el bezárva, szavazóink túlnyomó része azonban úgy gondolja, meg fog birkózni a szokatlan helyzettel.

[eweb-voting id="3905832"]

Kik azok, akik mégis bánkódnak az elmaradó programok miatt, és melyeket sajnálják leginkább?

A voksolók 3 százalékát színházrajongók teszik ki, számukra semmi sem pótolhatja a csokonais előadások varázsát, ezzel szemben 6 százalékuk inkább a sporteseményeket, legfőképpen a DVSC meccseit fogja hiányolni a következő hetekben. A szavazásban részt vevők közül 9 százalék állítja, koncertek és bulik nélkül nehéz lesz az előttünk álló, önfegyelmet követelő időszak.

Szerencsére a fentiekkel szemben az olvasók elsöprő többsége, mintegy 82 százaléka arra számít, hogy nehézségek nélkül, zökkenőmentesen zajlik majd a határozatlan idejű házi karantén, és a visszavonulásban töltött időt könnyedén elüti otthoni programokkal.

Kívánjuk, hogy mindenki őrizze meg egészségét, és találja meg az értékes időtöltés négy fal közötti, személyre szabott formáját!

Vigyázzunk egymásra, maradjunk otthon!

Haon

A témába vágó további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában