Tündérszépek

2019.09.18. 08:24

Önbizalmat kapott a versenytől a Tündérszépek közönségdíjasa

Jámbor Laura 2019 tavaszán mérette meg magát a versenyen. A veszprémi lány megnyerte a megyei fordulót, majd elhozta a közönségdíjat az országos döntőről.

Fotó: Kallus György, Világgazdaság

Laurával a Veol.hu újságírója beszélgetett arról, hogyan élte meg a fotózást, és mit tanácsol a most induló lányoknak.

Miért jelentkezél a Tündérszépek 2019-es fordulójára?

Számomra ez a verseny egy kaland volt. Úgy gondoltam, nincs vesztenivalóm. Nagyon örültem, amikor bekerültem az megyei forduló harminc versenyzője közé.

Hogyan készültél a fotózásra, milyen ruhákat hoztál magaddal?

Igyekeztem összeválogatni olyan darabokat, amelyeket hétköznap is szívesen hordok, és jól érzem magam bennük. Az alkalmi szett volt kissé szokatlan, mert ritkán öltözök fel ennyire elegánsan, de végül ezzel sem volt problémám. Leginkább az utcai szett adta vissza a személyiségem: ehhez egy szürke farmert és egy fekete-fehér mintás inget választottam.

Hogy érezted magad a portfóliókészítésen?

Az elején kicsit izgultam, mert még sosem jártam profi fotózáson. Pesthy Marci, a fotósunk próbálta oldani a feszültséget, és sikerült is neki. A többiek is aranyosak, kedvesek volt, így végül jó hangulatban készültek a képek.

Gondoltál arra, hogy te leszel a közönségdíjas?

Egyáltalán nem számítottam rá, már azon is meglepődtem, hogy bekerültem az előválogatón.

Miután megnyerted a megyei fordulót, reménykedtél benne, hogy az országos is sikerülhet?

Természetesen eljátszottam a gondolattal, és valahol mélyen bíztam is a sikerben, de azt nem hittem volna, hogy elnyerem a közönségdíjat.

Milyen érzés volt viselni a koronát?

Igazi hercegnős pillanatot éltem át! Egy lány életében ez általában legfeljebb egyszer történik meg, különleges élmény volt.

A három győztes: Fábián Evelin, Geiger Zsanett és Jámbor Laura
Fotó: Kallus György, Világgazdaság

A hétköznapokon mennyire figyelsz oda a külsődre, milyen ruhákat hordasz?

Elég nagy hangsúlyt fektetek rá. Sminkelni csak ritkán szoktam, a figyelmem inkább a ruhákra terelődik. Kedvelem a lazább, kényelmesebb vonalat, főleg farmert és sportcipőt hordok.

Mit jelent számodra a szépség?

A szépség számomra nem csak feltétlenül a külsőből áll, hozzátartoznak a belső értékek is. Fontos, hogy az embernek milyen a lelke, és ez hogyan jön át a kisugárzán keresztül, hiszen ha valaki belül szép, az előbb-utóbb kihat a kinézetére is. Szerintem a tisztalelkűség, kedvesség, segítőkészség számítanak, ezek adnak igazán magabiztosságot az embernek.

Mit tanácsolsz a Tündérszépek 2020 jelentkezőinek?

Azt, hogy mindenképpen vágjanak bele, nincsen vesztenivalójuk. Amennyiben nem sikerül helyezést elérni, akkor sem kell elkeseredni. Nem mindenkinek tetszik ugyanaz a lány, érni fogják őket negatív kritikák, de meg kell tanulni ezeket önmagunkban helyretenni.

Te ezt hogyan kezelted?

Egyszerűen nem olvasgattam a kommenteket, mert a legelején még én is magamra vettem ezeket a kijelentéseket. De mivel a zsűri beválogatott, úgy döntöttem, nem foglalkozom velük.

Magabiztosabb lettél a megmérettetéstől?

Igen, határozottan! Korábban nem volt túl sok önbizalmam, de ez a verseny adott egy nagy löketet. Ezért is tudom tanácsolni azoknak a lányoknak, akik szintén így éreznek, hogy jelentkezzek a felhívásra.

Amennyiben kedvet kaptál, jelentkezz te is! Regisztrálj a Tündérszépek.hu oldalon október 8-áig, és vágj bele a kalandba!

Borítókép: Jámbor Laura

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában