receptötlet

2020.06.23. 15:44

Igazi ízbomba lett Dobó Ági pho levese

A debreceni származású szépséget a távol-keleti konyha sem hozza zavarba.

Fotó: archív, Facebook / Dogó Ági

Évekkel ezelőtt tört fel a gasztronómiai népszerűségi listák csúcsára a vietnámi pho leves, sikere pedig azóta is töretlen. Okkal: amellett, hogy nagyon finom, borzasztóan egyszerű elkészíteni, rengeteg ismert változatából pedig mindenki kiválaszthatja az ízléséhez legjobban passzolót.

A konyhai fortélyokkal igen jó barátságot ápoló Dobó Ági Instagram-oldalán osztott meg nemrég egy meggyőzőnek tűnő receptet, amely, mint írja, csak 2-3 „fura” fűszert, alapanyagot igényel, melyek bármelyik hipermarketben megtalálhatók. A debreceni születésű szépségkirálynő posztja szerint egy óra alatt jutott el vele a tálalásig. És akkor jöjjön a főzés, lépésről lépésre.

Kókuszolajon erősen lepirított egy nagy fej vöröshagymát, egy darab hámozott és szeletelt gyömbért és jó pár gerezd szeletelt fokhagymát. Ezeket őrölt csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel és fekete borssal szórta meg, ezt követte a „feketére pirítás”. Felöntötte húslevesalaplével, majd hozzáadta a vékonyra szeletelt húst (ami nála bélszín volt, de mint írja, lehet hátszín, csirke, esetleg rák is, ízléstől függően). Megjegyzi, alaplé hiányában ennél a lépésnél a víz is megteszi, de ekkor a filék mellé kerüljön csontos hús is, majd jöhet a többórás főzés, akár egy húslevesnél.

Ezután puhára főzte a húst, az ételt még halszósszal ízesítette. A tálaláshoz ecetbe áztatott aprított fokhagymát és chilit használt, de újhagyma és koriander is került a tányérba, levesbetétként pedig a rizstészta volt nála a nyerő. És a végeredmény? Ahogy Dobó Ági fogalmaz,

„bár már folyik ki a szemem is a chilitől, annyira brutál ízes lett, hogy nem lehet nem újra és újra szedni belőle.”

Kell ennél több egy kiadós ebédhez?

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

...ezt most nem annyira bírom abbahagyni 😅...bár már folyik ki a szemem is a chilitől, de annyira brutál ízes lett, hogy nem lehet nem újra és újra szedni belőle! 😍 Ő itt a világ (egyik) legnépszerűbb levese, a vietnámi Pho leves, ami PHOfonegyszerű (🤣🤦🏻‍♀️...hányan süthették el előttem... 😂) , és nem igényel tényleg csak 2-3 „fura” fűszert, alapanyagot, amiket viszont már bármelyik hiperben megtalálhattok! Nekem volt itthon fagyasztott húsleves alaplevem, így egy óra alatt jutottam el vele a tálalásig 😋... Storyban kint van step by step, de írom itt is: -> kókuszolajon erősen lepirítok -> egy nagy fej vöröshagymát, egy darab hámozott és szeletelt gyömbért, jó pár gerezd szeletelt fokhagymát -> megszórom őrölt csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel, feketeborssal, amiket jó feketére pirítok -> felöntöm a húsalaplével, majd mehet bele a vékonyra szeletelt hús is (én most bélszínt tettem bele, de lehet ez hátszín is pl, vagy, ha nem szeretitek a marhát, akár csirke, vagy rák is, vagy ami tetszik😊) (ha nincs alaplevetek, akkor ennél a lépésnél vízzel öntsétek fel az előzőeket, és csontos húst is tegyetek a filék mellé, és, mint egy húslevest főzzétek sok órán át😊) -> puhára főzöm a húst, ízesítem a levest még halszósszal -> friss fokhagymát, chilit aprítok, ecetbe áztatom, így tálalom -> friss újhagymát, koriandert aprítok -> rizstésztát főzök ki sima vízben (5p) ...tálalok: tészta, leveshusik, betétek, lé, mungóbabcsíra (nálam lemaradt), koriander, JÓ ÉTVÁGYAT 😍 #reklam #is #boschhome #gasztrohome

Agnes dr Dobo (@doboagi) által megosztott bejegyzés,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában