Az első magyar horror

2020.02.07. 09:27

Új szerepben láthatjuk Klem Viktort

Halottfotós lesz a Mintaapák sztárja a mozivásznon.

Fotó: Viasat3 / Sághy Tímea

Az első magyar horrorfilm, a Post Mortem főszereplőjeként tűnik fel a debreceni Klem Viktor. A Bergendy Péter által rendezett film forgatását 2018 novemberében kezdték, az alkotás pedig idén kerül majd a mozikba.

Borzongásra fel!

A történet az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódik egy kísértetjárta magyar faluban. Ide érkezik Tomás, a post mortem halottfotós (Klem Viktor), aki családjaik körében készít fényképeket az elhunytakról. A bonyodalmak pedig ott kezdődnek, hogy a faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, hogy ketten szálljanak szembe a kísértetekkel. A film szereplőgárdáját többek között olyan művészek erősítik, mint a szintén debreceni Schell Judit, valamint Anger Zsolt és Reviczky Gábor. A film ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyv Zánkay Piros nevét dicséri.

A 41 forgatási nap jelentős része a Szentendrei Skanzenben zajlott: itt vették fel a háború utáni vidéki faluban játszódó jeleneteket. A stáb emellett forgatott még a fóti homokbányában, Pilisszent­ivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky-kastélyban is. A magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.

Klem Viktor az egyik legígéretesebb magyar színész, láthatták a nézők a Viszkisben, a Kölcsönlakásban és a Csak színház és más semmi egyik főszerepében is feltűnik. A színészt a Hacktion: Újratöltve című televíziós sorozatban ismerte meg az ország.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában