Kerékpár

2022.05.03. 11:20

Fetter Eriknek szurkolhatunk a Giro d'Italia országúti körversenyen

A mezőnyben továbbá Peák Barnabás és Valter Attila is képviseli hazánkat.

Fetter Erik lesz az EOLO-Kometa magyar kerékpárosa a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti körversenyen. Az olasz prokontinentális csapat hétfőn közösségi oldalán filmes szuperhősökké montírozva mutatta be nyolcas keretét, amelyben hét olasz mellett kapott helyet a 22 esztendős magyar időfutambajnok.

Nagyon jó érzés, hosszú út vezetett idáig, ami nem volt mindig egyszerű. Szerencsének mondhatom magam, hiszen úgy kaptam meg a lehetőséget, hogy küzdjek az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Nagy Rajtért, hogy a covid miatt két évvel elcsúsztatták, és így alakult át nagy céllá és motivációvá. Végre kimondhatom, hogy ott leszek életem első háromhetesén, ami a saját országomból, a saját városomból indul, ez hihetetlen dolog, és nem túl sok sportolónak adatik meg. Az pedig a hab a tortán, hogy a budapesti időfutamon bajnoki trikóban versenyezhetek rengeteg néző között a gyönyörű útvonalon

– fogalmazott Fetter.

Célkitűzésként azt fogalmazta meg, hogy érjen célba a záró veronai időfutamon, azaz teljesítse a versenyt, mindezt úgy, hogy mindent megtegyen az épp aktuális napi csapattaktikáért. Elárulta, hogy a 2. és 3. héten vele is terveznek az EOLO-Kometánál.

Valószínűleg főleg szökések kapcsán olyan szakaszokon számolnak velem, ahol célba érhet szökés, és fekszik nekem a befutó vagy akár a mezőnyből is. De ez még messze van, az aktuális forma és a helyzet alakulása nagy hatással lesz rá

– fejtette ki.

A háromheteseken Fetterhez hasonlóan ugyancsak debütáló Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), valamint a 3. Girójára készülő, az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót tavaly 3 napig viselő Valter Attila (Groupama-FDJ) lesz még ott a mezőnyben a magyarok közül.

Nagyon jó, hogy hárman átélhetjük a magyarországi Nagy Rajtot, ez mindannyiunknak örök emlék marad: tudunk magyarul beszélni, viccelődni a barátainkkal egy ilyen verseny szakaszai közben

– fűzte hozzá Fetter.

Ezt megelőzően 3 magyar vett részt Grand Tour-viadalon. Bodrogi László 7 háromhetesen szerepelt, Valter mellett tavaly Dina Márton (EOLO-Kometa) is indult, ő a jövő szerdán kezdődő Tour de Hongrie-ra készül.

Magyarország kiemelt helyszíne az idei megmérettetésnek

A május 6-án rajtoló Giro első 3 szakaszát rendezik Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.

Egy álom válik valóra! Azt, hogy innen induljon a Giro d'Italia, már azóta dédelgetem, amióta itt élek Magyarországon, közel 30 éve. Remélem, hogy minél többen megtapasztalják a közös szurkolás élményét ezekért a fantasztikus versenyzőkért

– mondta Giacomo Pedranzini, az EOLO-Kometa egyik névadója, a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat ügyvezető igazgatója, aki fontos szerepet vállalt a magyarországi Nagy Rajt létrejöttében.

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai:
1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

Borítókép: MTI / EPA / OIS / IOC / Lukas Schulze

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában