Krimi

2024.01.12. 23:15

Egy évvel a halála után megszólalt Baumann Péter családja

Kisfilmet készített a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baumann Péter halálának első évfordulója alkalmából.

Forrás: Bors

Tavaly január 12-én intézkedés közben vesztette életét a 29 éves főtörzsőrmester, a Budapesti-Rendőr-főkapitányság XI. kerületi megbízottja. Baumann Péter r. főtörzsőrmestert késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Újbudán. A körzeti megbízottat Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és posztumusz rendőr főhadnaggyá léptette elő. Emlékét a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon emléktábla őrzi, amely előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi önkormányzat vezetői, kollégák, barátok rótták le kegyeletüket az évfordulón.

 A megemlékezésen részt vett Baumann Péter családja is. A megemlékezés után a támadásban szintén megsérült két rendőr és jogi képviselőjük beszélgettek a kapitányság rendőreivel. 

Egy éve Péter esküje szerint cselekedett, úgy, ahogy a mai nap is tenné, ha megtehetné. Szolgált és védett, legfőbb feladatáért, hogy megvédje az embereket, az életét áldozta.

– írja a BRFK Facebook-posztjában.

Az emlékére készített videóban Baumann Péter szülei sírva mesélnek gyermekükről, és megszólalnak a rendőr volt kollégái is. A róla szóló emlékfilm a BRFK Facebook-oldalán ide kattintva tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában