Krimi

2023.11.30. 22:18

Saját lányát verte meg egy édesanya, amikor kiderült, hogy szexuálisan zaklatják

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen két év börtönbüntetésre - végrehajtásában öt évre felfüggesztve - ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy nőt, aki éveken át nem hitte el lányának, hogy a nevelőapja szexuálisan bántalmazza - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tinnakorn jorruang

A döntéssel a táblabíróság az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát súlyosította, egy évvel felemelte a próbaidőre bocsátás idejét, emellett pártfogó felügyeletét rendelte el.

A nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélte és eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként 18. életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. A férfi esetében az elsőfokú ítéletet a Győri Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta.

A férfi és a nő 2013-ban kötöttek házasságot, közös gyermekük is született. Együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából, 2003 októberében született lányát is. A férfi 2014-től, amikor a gyermek még nem töltötte be 12. életévét, szinte napi rendszerességgel szexuális cselekményt végzett vele.

Előfordult, hogy azt használta ki, hogy a kislány alszik, de 2016-tól már erőszakot is alkalmazott a lány ellenállásának leküzdésére.

A férfi megparancsolta a lánynak, hogy ne beszéljen senkinek a történtekről, de a gyermek számos alkalommal elmondta azt az édesanyjának, aki azonban nem hitt neki. 

Amikor a lánya segítséget kért tőle, testi fenyítésben is részesítette.

A nő ezen túlmenően testileg és lelkileg is elhanyagolta lányát, nem gondoskodott arról, hogy iskolába járjon, érdektelenséget mutatott sorsával, problémáival kapcsolatban.

A szülők magatartása miatt a kislány érzelmi, erkölcsi fejlődése sérült.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában