Megrázó fotók

2022.07.14. 16:04

Halálos áldozatot követelt a hatalmas erdőtűz

Száztizennégy tűzoltó oltotta a tüzet szerda este óta Izsák és Soltszentimre között. Egy ember életét vesztette a lángokban.

Halálos áldozata is van annak a szerda este keletkezett tűznek, amely több mint ötven hektáron pusztított az Izsák és Soltszentimre közötti erdős területen – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF)

A rendőrség közleménye szerint szerda délután bejelentést kaptak, miszerint ég az egyik izsáki lovarda és a környező erdő. A tűzesethez Molnár Ottó rendőr zászlós érkezett elsőként, aki testi épségét kockáztatva megkezdte az emberek és állatok kimenekítését. Idő közben több rendőri egység is a bajbajutottak és kollégájuk segítségére indult, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai is megkezdték a tűzoltást. A tűz terjedésének a behatárolásában a Készenléti Rendőrség helikoptere segédkezett - írja a baon.hu.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

Az összefogás és az egységek minden igyekezete ellenére a lovardának körülbelül a fele, több hektár erdő, és 3-4 környező tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető. 

A mentést megkezdő körzeti megbízottat füstmérgezés gyanújával szállították kórházba.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

A tűz martaléka lett egy, a lovarda közeli tanya, ahol néhány órával később egy holttestet találtak a katasztrófavédők.

A történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják.

A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda éjszaka azt közölte honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltotta a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját is érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban – ahonnan az állatokat már korábban kimentették – kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

A cikkben szereplő videó a baon.hu Youtube-csatornáján is megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában