Időjárás

2022.06.16. 15:30

Napos idő várható pénteken, megerősödő széllel

Csütörtökön az ország nagy részén napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az északnyugat felől érkező hidegfront hatására délután a Dunántúlon, este a középső tájakon, majd éjjel keleten is átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Csütörtök délutántól a Dunántúl északi és nyugati tájain több helyen záporok, zivatarok valószínűek, heves zivatarok kialakulására is van esély. Este a középső, éjjel a keleti országrészben fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. 

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. Napközben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar.

Csütörtök délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amely pénteken nagy területen megerősödik. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 29 fok között alakul.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!