Energiaügyi Minisztérium

2023.11.15. 15:05

A kormány szigorítja a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) a környezetvédelmi célkitűzéseinek elérése, valamint a magyar emberek egészségének védelme érdekében szigorítja az ipari létesítmények kibocsátására vonatkozó határértékeket és erről egyeztetést kezdeményez az Országos Környezetvédelmi Tanáccsal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve társadalmi egyeztetésre bocsájtotta az erről szóló rendelettervezetet - közölte az EM szerdán az MTI-vel.

MW

A Melecs EWS GmbH győri gyártócsarnoka az átadás napján, 2023. október 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A kormánynak minden beruházó irányába határozott elvárása, hogy a tevékenységükre vonatkozó környezetvédelmi, munkavédelmi és egyéb szabályokat betartsa. 

Ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik 

és amennyiben az ipari üzemek működése nem a jogszabályi előírásoknak, illetve az engedélyben foglaltaknak megfelelően történik, a hatóság a környezet és a magyar emberek védelme érdekében megteszi a megfelelő lépéseket - hangsúlyozták.

Az EM az eddigi gyakorlatnak megfelelően a hatósági tapasztalatok, valamint a lakossági észrevételek figyelembevételével 

idén is felülvizsgálta az ipari létesítmények kibocsátási határértékeit, melynek alapján a határértékek szigorítását javasolja

 - írták.

A németországit alapul vevő szabályozási javaslat az Európai Unióban a legszigorúbb határértékeket állapítja meg. Ez a magyar emberek egészségének és a környezet védelmének további erősítését szolgálja - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában