Szép álmokat!

2023.11.05. 05:00

Gondja van az elalvással? Egyen ebből a finomságból lefekvés előtt

Csodákat művelhet az alvásunkkal az ananász, ha beépítjük az étrendünkbe.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Biztos sokan vagyunk azok, akiknek gondot okoz az esti (gyors) elalvás és már szinte minden alvási trükköt kipróbáltunk, de sikertelenül. Most azonban jó hír érkezett, ugyanis egy kis lefekvés előtti nassolnivaló lehet a segítségünkre az elalvásban – írja a Bors.

A szakértők esküsznek az ananász lefekvés előtti fogyasztására, és áradoznak a gyümölcs melatonin-növelő tulajdonságairól, ami „a valaha volt legjobb alvást” biztosítja.

A melatonin egy olyan hormon, amely természetes módon fordul elő a szervezetben, szintje éjszaka megemelkedik, hogy elálmosodjunk, és nappal visszatérjen a normális szintre. Bizonyos élelmiszerek természetes módon növelhetik a melatoninszintet a szervezetben, és ezek közé tartozik az ananász is.

Egy 2013-ban készült tanulmány megállapította, hogy az ananász fogyasztása az emberek vizeletében az alváshormon szintjét 266 százalékkal emelheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában