Rácsok mögött

2023.10.18. 12:20

Megdöbbentő: ez a közös Lagzi Lajcsiban és a veronai buszbaleset sofőrjében

A trombitás és a veronai buszbaleset okozásáért elítélt buszvezető is a baracskai börtönben kezdte meg büntetése letöltését. A két elítélt akár már találkozhatott is a rácsok mögött.

MW

A börtönbüntetését töltő trombitás akár már találkozhatott is a veronai tragikus balesetet okozó sofőrrel

Forrás: Bors

Hatéves szabadságvesztését kezdte meg idén a baracskai bv-intézetben a veronai buszbaleset okozásáért elítélt buszvezető. A verdiktet az olasz bíróság mondta ki, a magyar állam azonban helyt adott V. János kérelmének, így a büntetését itthon töltheti le. A magyar törvények azt is megengedik, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után a büntetés-végrehajtási bíró feltételesen szabadságra bocsássa. Ebből következik, hogy a 18 ember halálában vétkes sofőr akár már négy év után szabad levegőt szívhat – írja a Borsonline.hu.

Az áramlopásban bűnösnek nyilvánított Lagzi Lajcsit a törvényszék 3,5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, de mivel az előadóművész különböző trükkökkel próbálta elodázni a büntetés letöltését, épp ezért eléggé kétséges, hogy kedvezménnyel szabadul majd.

A két elítéltben mindenképpen közös, hogy ugyanabban az intézményben kezdték meg a büntetésük letöltését. 

A fogházban, amely Magyarországon a legenyhébb végrehajtási forma, az elítéltek viszonylag szabadon élhetnek, a reintegrációs programokon kívül a szabad idejükben akár vendégségbe is mehetnek egymáshoz, kártyázhatnak, sakkozhatnak. Ezért egyáltalán nem kizárt, hogy Lajcsi és a vétkes buszsofőr „összefutott” már a börtönben, sőt az sem kizárt, hogy akár tarthatják is a lelket egymásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában