HAON Sziréna

2018.07.13. 09:44

Óvodatűz, karambol és lángoló épületek miatt riasztottak

Hajdú-Bihar - Személyi sérülés szerencsére nem történt, de több esetben is nagyobb anyagi kár keletkezett.

Hajdú-Bihar - Személyi sérülés szerencsére nem történt, de több esetben is nagyobb anyagi kár keletkezett.

Hajnalba riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat a Bethlen utcába, ahol leégett az étel. A tűzoltók kiérkezésére az ott lévők a tüzet eloltották, az egység a lakás szellőztetésére avatkozott be. Anyagi kár nem keletkezett - kezdte ügyeleti beszámolóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Lehasadt egy nyolc méteres fa egyik ága tegnap délelőtt Hajdúböszörményben, a Karap Ferenc utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Debrecenben, a Böszörményi úton is lehasadt egy faág, amely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói levágták az ágat.

Csütörtök délben a debreceni Alma utcába kaptak riasztást a tűzoltók, ahol füstölt egy nagy körbála. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a kisebb tüzet.

Lángra kapott és füstölt a tűzhely kapcsolója egy óvoda konyhájában tegnap délután Debrecenben, a Faraktár utcában. Mire a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kiérkeztek, harminchárom gyermek és tizenöt felnőtt már elhagyta az épületet. A tűzoltók átvizsgálták és kiszellőztették az óvodát, így mindenki visszatérhetett az épületbe. Az eset során nagyobb anyagi kár keletkezett.

Húsz négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében tegnap délután Martinka közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Hajdúszovát külterületén, a Kabai és Aranyosi út kereszteződésében egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt.

Épületre zuhant egy húszméteres fa lehasadt ága Debrecenben, az Egymalom utcában. A debreceni tűzoltók létra segítségével eltávolították az ágat.

Egy közel háromszáz négyzetméteres családi ház helyiségeiben berendezési tárgyak égtek tegnap délután Berettyóújfaluban, a Népliget utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Az eset során a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Kora este Hajdúböszörménybe, a Lorántffy kertbe vonultak a debreceni és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. A helyszínen teljes terjedelmében lángolt egy húsz négyzetméteres lakóház, amelyet a tűzoltók több vízsugárral oltottak el. A házban élő két ember nem sérült meg, de ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!