HAON Sziréna

2018.05.25. 09:19

Ittas volt az egyeki halálos baleset okozója

Egyek, Tiszadorogma - Az 50 éves nő alkoholt fogyasztott, majd a volán mögé ült. Utasa a helyszínen életét vesztette.

Egyek, Tiszadorogma - Az 50 éves nő alkoholt fogyasztott, majd a volán mögé ült. Utasa a helyszínen életét vesztette.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2018. május 24-én 17 óra 30 perc körül egy személyautó közlekedett Egyek és Tiszadorogma között egy mellékúton, amikor a sofőr eddig tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, letért az útról, mire az autó fának csapódott, majd a tetejére borulva állt meg. A rendőrök a jármű vezetőjével szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sofőr - aki az alkoholfogyasztás tényét elismerte - könnyű sérüléseket szenvedett, azonban 74 éves női utasa a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! - hangsúlyozza közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség összegzése szerint az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 halálos, 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hozzátette, Ebes külterületén, a 4-es számú főúton két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze csütörtök délután. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Matey István

Szintén Ebesen, a Szoboszlói dűlőben autógumi kapott lángra csütörtök késő délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Üzemanyag szivárgott Debrecenben, a Derék utcán egy személygépkocsiból tegnap délután, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik segítettek megszüntetni a veszélyt.

Nagyobb területen olaj borította az utat Nyíradonyban is, a Széchenyi utcában. Kora este a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a közútkezelő segítségével a szennyeződést felitatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!