HAON Sziréna

2018.02.15. 08:28

A gyerekeket se kímélte a féltékenykedő férfi

Debrecen - A szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette is vádpont volt ellenük.

Debrecen - A szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette is vádpont volt ellenük.

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt E. Imre I. rendű vádlottat 9 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017-ben.

Fellebbeztek

A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát 2 gyermeke vonatkozásában megszüntette. D. Erika II. rendű vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész az I. r. vádlott terhére súlyosításért, míg az I. r. vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett. Emiatt tárgyalta az ügyet szerdán délután a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa – amely helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Viharos együttlét

A II. r. vádlott a két kiskorú gyerekével 2013-ban költözött az I. r. vádlotthoz Körös­szegapátiba. Kapcsolatuk ott azonban megromlott az I. r. vádlott féltékenykedése és erőszakoskodásai miatt.

Mindennapossá váltak a veszekedések, előfordult tettlegesség is. A férfi a kiskorú gyermekeket is megverte, és szexuálisan is bántalmazta. A kisfiúk ápolatlanok voltak, és óvodába, iskolába se tudtak járni rendesen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!