haon-sportoldal

2008.10.07. 19:28

Talma: maradt még cél...

<p>Eldőlt az elmúlt hét végén: Talmácsi Gábor nem védi meg világbajnoki címét a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájában, hiszen a vasárnapi futamon a francia Mike Di Meglio elhódította a titulust.</p>

No persze el kell ismerni, nagy meglepetés nemigen érte a magyar rajongókat, hiszen Talmának – racionálisan nézve – már csak matematikai esélye volt az újabb világraszóló diadalra.
Igazság szerint már az idény elején elment ez a világbajnokság: akkor rengeteg pontot és lehetőséget elveszített Gábor, miközben számtalan problémája adódott a kétkerekűvel.

S mire végre a motor „beért”, és jó lett – ahogy az autósportban mondani szokták – a „csomag”, addigra az ellenfelek elhúztak a pontversenyben, ráadásul a hajrára súlyos sérülést szenvedett a magyar versenyző. Így aztán az utóbbi nagydíjakon törött, fájó kézzel állt rajthoz, s ezzel együtt dobogóra léphetett, megsüvegelendő teljesítményt nyújtva.
A világbajnoki cím már gazdára talált, a szezon viszont még nem ért véget, és maradt cél: minél előkelőbb helyet elérni – már csak a presztízs miatt is – a végső sorrendben, hiszen a második helyért is szoros a küzdelem három versenyző között – egyikük Talmácsi. Aztán pedig új év, új kihívás, új kategória: a 250-esek közt mutatkozhat be Gábor. Reményeink szerint sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!