haon-sportoldal

2008.10.28. 11:14

Hazai debütálás előtt a DEKE

<p>Debrecen – Sorozatos egyeztetések után eldőlt, hogy a DEKE NB I/A-ban szereplő férfi kosárlabda együttese pénteken fogadja a Kecskemétet – ebben a szezonban az első hazai meccset játsszák.</p>

Előtte U20 A-s bajnoki lesz (15.30 óra), de hogy igazi kosárlabdás este legyen, itt nincs megállás, mert 20 órakor a DEKE II. az esedékes Magyar Kupa párharcának egyetlen mérkőzését is ezen a napon játssza az NB I/B éllovasa, vagyis a Salgótarján ellen.

A továbbjutást tehát ezen az egy meccsen kell kiharcolnia valamelyik félnek. Mindhárom találkozó az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban lesz.
Az NB I/A-s szezont két idegenbeli vereséggel nyitó DEKE a pénteki bajnokira egyelőre a jelenlegi keretével készül, ám megeshet, hogy addigra új arc is feltűnik a régiek között.

A folyamatos, potenciális játékosokkal történő megbeszélések legalábbis erre engednek következtetni, ám akár így, akár úgy, de hazai porondon az eddigi legjobb produkciójával szeretne előrukkolni Walke Károly vezetőedző csapata – önmaga, valamint az értük szorítók miatt is.
Az Univer együttesénél vannak sérült kulcsjátékosok, ám a klub anyagi lehetőségeit mutatja, hogy gyorsan igazolt egy amerikai kosarast a kiskunsági gárda, amely így bőséges számú légióssal érkezik Debrecenbe – nyilván győzelmi szándékkal, mivel legutóbb otthon kaptak ki néhány ponttal Horváth Ákosék az Albacomptól, és jelenleg két vereséggel állnak a tabella hátsó régiójában.
A pénteken az Oláh Gábor utcába látogatók a fenti meccseket 700 (diák, nyugdíjas) és 1000 (felnőtt) forintért tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!