haon-sportoldal

2008.10.03. 21:47

Fáradtan is hozták magukat

<p>Debrecen – A Pipelife Kupa második napján először a szolnokiak arattak újfent sima diadalt – ezúttal az előző nap a DEKE által is legyőzött algériaiak ellen.</p>

A hazaiak ezután a szlovák Kassa együttesével mérkőztek meg 18 órakor, ami a papírforma alapján debreceni sikert sejtetett. A nézőknek nem is kellett csalódniuk, mert bár a DEKE pénteki produkciója visszafogottabb és több hibával tarkított volt, mint vártuk, ráadásul az ellenfél is megtette azt a szívességet, hogy sok közeli dobást elrontott, azért szép elemeket is láthattak a mérkőzésre kilátogató drukkerek.
A mostani derbin Tóth Gábor volt a hazai pontfelelős. Kutasi Gergelynek voltak jó periódusai – és három hármasa –, valamint Kovács Imre is újfent hozta magát – még ha az előző napi teljesítményével magasra is állította a mércét önmagával szemben.

Chris Gaynor az 5 asszisztja és 13 pontja mellett jó szokásához híven néhány labdát is elcsent a vetélytársaktól, Joe Kennerly pedig láthatóan fájós lábbal – és még messze nem csúcsformában – dobott 12 pontot a palánk alól. Az ugyancsak még a lábát húzó Takács Dánielre sem lehetett panasz, bő tíz perc játéka alatt 8 pontig jutott.

A mérkőzés élvezetes és pörgős volt, ám igen sok hibát kell még kijavítania a lelkes DEKE-kosarasoknak a bajnoki rajtig. Szombaton 16 órakor Algéria–Kassa meccs lesz az Oláh Gábor utcában, 18 órakor pedig a XIII. Pipelife Kupa záróakkordjaként a DEKE veselkedik neki a Szolnoki Olaj KK gárdájának. Ezen a találkozón a tornagyőztes kilétére is fény derül.

Mesterszemmel

Walke Károly: Gyengébben játszottunk, mint tegnap. Ennek oka egyértelműen a fásultság volt, illetve az, hogy például Joe, aki több hetet kihagyott az edzésekből, csütörtökön kihajtotta magát – de a mezőnyben is voltak fáradt kosarasaim.

Sok rossz döntésünk volt, ezért a jó játékot nem tudtuk állandósítani. Azért mégis győztünk, és ez jó dolog, valamint a srácok megint mérkőzésszituációban gyakorolhattak. A Szolnoknak is nekimegyünk holnap, ám tudjuk, hogy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk. Meglátjuk, mire leszünk képesek ellenük.

A tények
XIII. Pipelife Kupa, Debrecen, 150 néző.
Kassa–DEKE 73-85 (16-18, 16-24, 22-29, 19-14)
DEKE: Gaynor 13/9, Kutasi 11/9, Tóth G. 20/6, Kovács I. 9/3, Kennerly 13. Cserék: Kaluha, Varró, Erdei, Balogh A., Takács D. 8/6, Szabó T. 11, (keretben volt még, de nem játszott: Vas V.). Vezetőedző: Walke Károly.

A másik mérkőzésen:
Algéria–Szolnok 69-98 (26-20, 17-27, 15-27, 11-24)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!