haon-sportoldal

2008.04.29. 12:01

Megszokott salakszórás a munka ünnepén

<p>Debrecen - A hagyományokhoz hűen idén sem múlhat el május elseje debreceni salakmotor-verseny nélkül, csütörtökön 15 órától a Négy nemzet bajnokságának junior viadalát láthatja a publikum.</p>

A munka ünnepén megrendezendő viadalon osztrák, horvát, szlovén és természetesen magyar fiatalok küzdenek a pontokért és a végső győzelemért.

Második forduló

A Négy nemzet kupája elnevezésű sorozatot tavaly hívták életre az érintett országok képviselői s idén három versennyel több viadalból áll majd a széria, azaz nyolc derbi dönt a pontvadászatban.

A 21 éven aluli vaspapucsosok már túl vannak egy fordulón, a horvátországi Goricanban megrendezett derbit a szlovén Aleksander Conda nyerte maximális pontszámmal, mögötte honfitársa, Matic Voldrih végzett, aki különfutamban győzte le a horvát Kreso Petkovicot.

A magyar versenyzők közül Kovács Roland 10 ponttal a 7., Szilágyi Tamás 8 ponttal a 9. helyen végzett, míg Lőrincz Attila az első futamában bukott és nem tudta folytatni a küzdelmet.

Tabaka a favorit

A híradások szerint nagyon kiegyensúlyozott, izgalmas versenyt produkáltak az ifjak Horvátországban, amire jó esély lesz Debrecenben is, ráadásul mivel a magyar versenyzők hazai pályán indulnak, így sansz van egy kiugró eredményre is.

A Gázvezeték utcai derbin a magyar színeket Tabaka József, Kovács Roland és Szilágyi Tamás képviseli főversenyzőként, míg Benkő Roland és Nagy Zsolt tartalékként vár bevetésre.

A mezőnyben természetesen ott lesznek az első forduló dobogósai, illetve a tavalyi sorozat első helyzettje, Matija Duh és a bronzérmes Dino Kovacic is. Jóképességű külföldi motorosok érkeznek, a viadal egyértelmű esélyese Tabaka József, akitől mindenképpen győzelmet vár a hazai közönség, annak ellenére is, hogy a debreceni vaspapucsos igencsak nem mindennapi feladat előtt áll.

 Tabaka ezen a napon két viadalon is starthoz áll, ugyanis résztvevője lesz a Miskolcon reggel 8 órakor (!) kezdődő lengyel liga összecsapásnak is, és amikor véget ért a csata Borsodban, egyből indulnak Tabiék a cívisvárosba, hogy időben érkezzenek a Gázvezeték utcába.

A május elsejei debreceni viadalt a 14 éven aluliak ingyen tekinthetik meg, a jegyváltásra kötelezettek 2000 forintért válthatnak belépőt.

Startlista:
1. Matija Duh (szlovén), 2. Matic Voldrich (szlovén), 3. Christopher Fink (osztrák), 4. Kreso Petkovic (horvát), 5. Renato Cvetko (horvát), 6. Andrej Kezman (horvát), 7. Szilágyi Tamás, 8. Markus Oberhofer (osztrák), 9. Kovács Roland, 10. Ladislav Vida (szlovén), 11. Aljosa Remih (szlovén), 12. Dino Kovacic (horvát), 13. Emst Szudecz (osztrák), 14. Aleksander Conda (szlovén), 15. Tabaka József, 16. Nikola Pigac (horvát).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!