haon-sportoldal

2008.04.16. 20:34

Chigou remek debütálása

<p>Debrecen - A Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA a Siófokot látta vendégül az Oláh Gábor utcai stadionban. <dia width="900" height="700" alt="DVSC-TEVA-Siófok 2008.04.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_TEVA_Si_fok_2008_04_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVSC-TEVA-Siófok 2008.04.16." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Dvsc-Siofok-foci.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Érdekesnek ígérkezett a mérkőzés, hiszen a Balaton-parti gárda a lehető legjobb összeállításában, míg a Loki a kupamérkőzéseken már megszokott, úgynevezett vegyes csapattal, fiatal és rutinos játékosok egyvelegével lépett pályára.

A debreceni alakulatban bemutatkozott az új szerzemény, a kameruni csatár, Daniel Chigou, aki a vasárnapi NB III-as bajnokin két góllal tette le a névjegyét új állomáshelyén.

Kétszer villant

Az első játékrészben két olyan dolog történt, amire érdemes visszaemlékezni, s mindkét momentum Daniel Chigou nevéhez fűződött. A támadó először remekül érkezett egy baloldali beadásra s hat méterről fejelte a bőrgolyót a siófoki kapuba.

Majd következett egy parádés lövés, amikor a román élvonalbeli Contanca csapatától érkezett játékos 18 méterről, szinte álló helyzetből csavarta a labdát a bal felső sarokba. Az első félidő arról is tanúbizonyságot tett Chigout illetően, hogy nem csak nagyon gólérzékeny, hanem kihasználva remek testi adottságait, jól fedezi a labdát és technikailag sincs szégyenkeznivalója.

Chigou remek debütálásán túl sok mindenről nem lehet beszélni az első félidőt illetően, hiszen inkább a mezőnyben folyt a játék, főként a Loki irányított, s a vendégek lényegében egyetlen valamirevaló helyzetet sem dolgoztak ki Balogh kapuja előtt.

Növelték az iramot

Annak ellenére, hogy a gólok a szünet előtt születtek, a második játékrész sokkal lendületesebb, lehetőségekben gazdag volt, még annak ellenére is, hogy nem változott az eredmény.

A pihenőt követően már a Siófok is eljutott nem egy alkalommal a debreceni kapuig, viszont nem tudták megadásra kényszeríteni a hazaiak védelmét, illetve kapusát. A Loki ennek ellenére is veszélyesebb volt, mint Aldo Dolcetti alakulata, de Chigou közeli lövésénél és Varga utolsó pillanatokban lőtt kapufája után Fortuna a Balaton-partiak kezét fogta.

A DVSC-TEVA végül teljesen megérdemelten nyerte az elődöntő első összecsapását és így magabiztosan, kétgólos előnnyel utazhat a jövő heti siófoki visszavágóra. Ezzel a győzelemmel a Loki túlvan a hétközi kötelező feladatán és így önbizalommal telve készülhet a keret a szombaton 15 órakor kezdődő, Nyíregyháza elleni örökrangadóra.

A Debrecenben megrendezendő találkozóra elővételben már kaphatók a jegyek a szokásos helyeken, azaz a Tescóban, a Plazában és a Malomparkban található DVSC Ajándékboltban.

DVSC-TEVA – Siófok 2-0 (2-0)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Vad II (Pápai, Varga F.)

DVSC-TEVA: Balogh – Nagy Z., Szűcs, Szatmári, Fodor – Nagy R. (Spitzmüller 78.), Demjén, Varga J., Szakály (Éles 65.) – Bogdanovics, Chigou (Vinicius 69.)

Siófok: Balikó – Ambrus (Bonifert 46.), Csóka, Forgács, Miklósvári – Homonyik, Basara, Tusori (Horváth A. 66.), Popovics – Magasföldi, Kozmor (Gadja 46.)

Gólszerző: Chigou 2 (8., 27.)

Sárga lap: Varga J. (88.), Miklósvári (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!