haon-sportoldal

2008.03.10. 17:02

Trónfosztás a jégen: elvesztette a döntőt a DHK

<p>Szomorú leírni, de tény: letaszították a trónról a debrecenieket a jégkorong OB II-ben. A sok éve őrzött dicsőség odaveszett, miután a bajnoki finálé mindent eldöntő, harmadik mérkőzésen a hajdúságiak kikaptak.</p>

Pedig milyen szépen indult a döntő sorozata! Az OB I-es játékosokat is felvonultató újvárosiak ellen az első meccsen valóságos gólparádét mutatott be a DHK, és nyert 9–3-ra. Akik ekkor azt hitték, hogy a megvan az újabb, zsinórban az ötödik bajnoki cím, nagyot tévedtek!

Otthoni győzelmével ugyanis kiegyenlített a Jégtörök, majd a cívisvárosban elért sikerével megnyerte a párharcot. Igaz, erős bírói „hátszél” segítette a riválist mindkét győztes mérkőzésén, bár ez nem lehet mentség a debreceniek számára, akik a vártnál gyengébben, fásultan játszottak a bajnokság hajrájában.

A DHK zsinórban négy megnyert bajnokság után szorult a második helyre a második vonalban, tehát szégyenkezni nincs ok. A debreceni hokibarátok most a csalódottságukban arra a pozitív jelenségre gondoljanak – vigasztalódás gyanánt –, hogy a csapat szurkolótábora ugrásszerűen növekedett ebben az idényben. A döntőben már a telt ház előtt léptek jégre a fiúk, csak sajnos a katarzis maradt el.

– A vereség a gyengéket megtöri, az erőseket viszont tovább erősíti. Mi az utóbbiak közé tartozunk! – mondta Körcsinszky György, a DHK elnöke arra a kérdésre, hogy lesz-e jövőre is hoki a cívisvárosban.

Jégkorong OB II, bajnoki döntő, 3. mérkőzés:

Debreceni HK–Jégtörők 6–9 (3–1, 1–4, 2–4).

Dunaújváros, 400 néző, vezette: Varjú és Kovács (Ferencz, Bellur).
DHK: Máthé – Molnár, Szerdahelyi, György I. 1 (2), György J., Kovács P. (1), Balla, Razov 1, Bálint, Köllô, Madarász, Nótin B., Fábián 1 (2), Tóth I. 3 (1), Pál Cs., Puskás, Takács, Berta. Edzô: György József.
A Jégtörők gólszerzői: Virág 2, Kis T. 2, Kis R. 2, Csata, Horváth, Láng.
Kiállítások: 28, illetve 16 perc.
A két győzelemig tartó párharcot 2–1-re a Jégtörők nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!