haon-sportoldal

2007.12.27. 10:55

Prágában tesztel és gyakorol a Loki

<p>Csütörtökön elutazott Prágába a DVSC-Aquaticum női kézilabda csapata, de senki se gondolja, hogy városnézésre utazott a debreceni gárda a festői szépségű cseh fővárosba, ugyanis egy kétnapos nemzetközi tornán vesz részt a Loki.</p>

A Slavia Praha által szervezett megmérettetésen a házigazda cseh bajnok mellett a holland Huyser és a román Nagybánya ellen lépnek pályára Szűcs Gabrielláék. A DVSC-Aquaticum ezen a tornán a szakmai igazgató, Skaliczky László nélkül vesz részt, ugyanis a szakember a férfi válogatott szövetségi kapitányaként a januári norvégiai Európa bajnokságra készül csapatával.

De nem csak a mester nem lesz ott Prágában a Lokival, ugyanis nem tartott a gárdával az operáció után lábadozó Benyáts Beatrix, Tánya Vorozscova, aki térdproblémái miatt éppen csütörtökön feküdt kés alá, illetve Hornyák Dóra is lemaradt az utaslistáról, mivel a fiatal

tehetségnek az ifjúsági válogatottnál van jelenése.

Fontos feladatokat

A DVSC-TEVA a száztornyú városban pénteken 11.30-tól a holland Huyser ellen meccsel, még ugyanezen a napon 15 órától pedig a Nagybánya lesz az ellenfél. A torna záró napján, szombaton 11.30-tól a Slavia Praha ellen játszanak a debreceniek, majd az összecsapást követően egyből hazaindul a garnitúra.

– A tornán résztvevő csapatok közül vélhetően a Nagybánya előrébb jár a felkészülésben, mint mi, hiszen náluk hamarabb kezdődik a bajnokság, mint nálunk. Nekünk még két hetünk van a rajtig, így a prágai megmérettetésen számunkra nem az eredmény lesz az elsődleges, hanem a gyakorlás, de természetesen minden meccsből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni – nyilatkozta a Naplónak Varga József, a Loki edzője.

– A legfontosabb feladataink egyik, hogy az új szerzeményt, Temes Bernadettet beépítsük a csapatba, de fontos lesz Szűcs Gabriella támadójátékát újra felépítenünk, hiszen a válogatottban csak a védekezésben vették számításba. Ez a torna jó alkalmat biztosít arra, hogy új lehetőségeket próbáljunk ki s a több szisztéma közül ami menni fog, azt tovább gyakoroljuk.

Mindenképpen szerepet szánok olyan játékosoknak is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bizonyításra, így például Sütő Edina, Kovács Adrienn és Kazai Anita is megmutathatja tudását a nemzetközi tornán.

Kapcsolódó anyagok:

  • Igazi irányító akar lenni
  • Temes a Lokiban
  • Szűcs Gabriella a világbajnokságon
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!