HAON - Sport - DEAC

2019.04.04. 14:55

Gyászolnak a debreceni teniszesek

Debrecen - Hosszú, súlyos betegség után elhunyt dr. Szűcs Endre, aki több évtizeden át meghatározó alakja volt a hajdúsági megyeszékhely teniszsportjának. Néhány hónappal 74. születésnapja előtt, a kórházban érte a halál – tudatta a <a href="http://tenisz-palya.hu/index.php/hu/klubhirek/775-gyaszol-a-debreceni-tenisz" target="_blank" rel="noopener">tenisz-palya.hu</a>.

Debrecen - Hosszú, súlyos betegség után elhunyt dr. Szűcs Endre, aki több évtizeden át meghatározó alakja volt a hajdúsági megyeszékhely teniszsportjának. Néhány hónappal 74. születésnapja előtt, a kórházban érte a halál – tudatta a tenisz-palya.hu.

"Szűcsbandi", a fiatalabbaknak Endre Bácsi, így ismerte mindenki, nem csupán második otthonában, a DEAC-pályán, de a városban, s országszerte is.

Szűcs Endre a mezőtúri középiskola teniszpályáján testnevelője, Csoma Mihály buzdítására ismerkedett meg a sportággal, s bár ekkor még a futball volt a szenvedélye, amikor a debreceni agrárkar hallgatója lett, végleg a tenisz mellett döntött. A DEAC-pálya volt a második otthona, a közelben levő lakásából naponta kisétált az egyetemi sporttelepre, még betegsége idején is.

Teniszezőként először a Szolnok megyei bajnokságban versenyzett, később több mint négy évtizeden keresztül a DEAC játékosa, később edzője volt. Diplomaszerzése után a Hajdú-Bihar Megyei Földhivatal munkatársa, aztán vezetője lett.

Hosszú éveken át játszott a DEAC akkoriban NB II-es együttesében, majd edzősködött, s a klub I. ligás női csapatának munkáját irányította nagy lelkesedéssel és szeretettel. Sportvezetőként több mint egy évtizeden át volt a debreceni városi szövetség elnöke.

Fia, Szűcs Lóránd a DEAC, a Nyíregyházi VTC, majd a TFSE színeiben szerepelt, több évig volt I. osztályú versenyző, később trénerként tevékenykedett – immár csaknem két évtizede Ausztráliában él, jelenleg Sydney városában edzősködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!