PR cikk

2019.11.21. 10:58

Téli esküvők szervezése: nem boszorkányság

Az esküvői szezon hagyományosan májusban kezdődik igazán. Sokan álmodoznak arról, hogy a szabadban fényképezkednek, hiszen a verőfényben még a menyasszonyi ruha fehérje is szebben ragyog.

A téli esküvőnek viszont varázslatosan meghitt és bensőséges tud lenni a hangulata. Íme néhány tipp, amivel ilyenkor is emlékezetes ünnepet varázsolhatunk!

Gondos helyszínválasztás

A téli esküvőt érdemes inkább városi helyszínre szervezni. Ha olyan helyet választunk, amelyik könnyen megközelíthető, a hóesés csak fokozza az alkalom varázsát, de nem okoz bosszúságot a vendégeknek. Ha nem ragaszkodunk az egyházi szertartáshoz, sok étteremben, helyszínen arra is lehetőség van, hogy helyben tartsuk meg a polgári részt.

A kelenföldi Mimama Konyhája például hóban, fagyban is szemet gyönyörködtető helyszín, amely könnyen alkalmassá tehető arra, hogy az anyakönyvvezető elé állva örök hűséget fogadjon egymásnak az ifjú pár. Az étterem nagyszerű, természetközeli környezetben fekszik, mégis könnyen megközelíthető, akár a tömegközlekedés segítségével is.

Egy kis lélekmelegítő

Mivel a közlekedés könnyen megoldható egy városi helyszínen, a téli esküvőkön nyugodtan kaphatnak nagyobb hangsúlyt az alkoholos italok. Természetesen nem felelőtlen tivornyára kell gondolni. A Mimama Konyhája például gondosan válogatott pálinkaszelekcióval és saját borkülönlegességekkel is tud szolgálni minden alkalomra.

Egy jól megválasztott kiadós vacsora mellett ilyenkor bátran lehet élvezni a különleges párlatok aromáját is.

Nagyobb hangsúly a menün

A nyári esküvők esetében gyakran nem egyszerű feladat a megfelelő menü megtalálása. A tradicionális esküvői ételek általában húsosak, laktatóak és fűszeresek. A nyári melegben sokszor a legfinomabb húsleves és töltött káposzta is nehéznek érződik. Télen azonban nyugodtan lehet az ízekre és illatokra koncentrálni.

A téli esküvőkre nyugodtan válasszunk hagyományos, magyaros menüt. A megfelelő, magas minőségű alapanyagokból készült ételek, a válogatott fogások mindenkinek hatalmas élményt jelentenek majd.

Dínom-dánom helyett elegancia

A téli esküvők általában sokkal kevésbé a féktelen mulatozásról, mint inkább az elegáns szórakozásról szólnak. Sok pár ilyenkor kifejezetten báli hangulatot keres, de vannak olyanok is, akik az esemény zenés-táncos részéről is lemondanak.

Érdemes nem túl formális, de nem is laza helyet választani. Keressünk olyan éttermet, ahol otthonos és oldott a hangulat, de a környezet mégis kifinomult. A nyugodt, meghitt, biztonságos hangulat téli esküvőkön a siker záloga.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik