HAON - Jegyzet

2012.09.16. 23:13

Jegyzet: Az irodalom visszavág

<em>Annak idején Pisti is hozott be az iskolába egy fegyvernek látszó tárgyat, mint ez a Jedi-lovagnak öltözött kölyökgólya a műegyetemen, csak az konkrétan egy légpisztoly volt, némileg veszélyesebb darab, egyenesen az NDK-ból hozta az apja.</em> <strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Tamás Nándor jegyzete.</a></strong>

Annak idején Pisti is hozott be az iskolába egy fegyvernek látszó tárgyat, mint ez a Jedi-lovagnak öltözött kölyökgólya a műegyetemen, csak az konkrétan egy légpisztoly volt, némileg veszélyesebb darab, egyenesen az NDK-ból hozta az apja. Tamás Nándor jegyzete.

Amikor elkapta a Tanár úr, nem sokat mérlegelt, hogy hívja-e a körzeti megbízottat, esetleg mindjárt a KGB-t, elvette a nebulótól a fegyvert, majd olyan pofont csavart le a megszeppent Pistinek, hogy a kifröccsenő nyála menetet vágott a nyakán. Hasonló bánásmódban részesült az a pár rajtakapott, stikában bőszen pöfékelő srác is a kinti vécé mögötti tisztáson: még a bagót sem tudták eldobni, a Tanár úr már megkínálta őket egy-egy akkora lángossal, hogy nem győzték körberágni.

Azóta természetesen sokat változott a világ, most egyenesen a Halálcsillagról szállnak alá a rohamosztagosok és viszik el az idióta fürdőköpenyest, Vader nagyúr elégedetten szuszoghat az egyetem büféjében, míg az övéi a dolgukat végzik. A negyvenkilós, görbe hátú tinilányok meg a suli kapujában szívják a dekket, senkit nem zavar.

A két első történet ezerkilencszáz-nyolcvannégyben esett meg, míg utóbb talán az 1984-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!