futsal

2021.10.07. 14:09

Jól érzi magát a Mezeinél Tóth Attila

Harmincöt kilométerrel arrébb rakta a székhelyét a rutinos futsalos, aki ismét ott van a magyar válogatottban is.

Elkezdte az edzést a MezeiVill FC

Fotó: Napló-archív

Megyén belül váltott klubot a nyáron Tóth Attila, aki tavaly még a Debreceni Egyetem NB I.-es futsalcsapatát erősítette, az idei szezonban azonban már a megyei rivális Berettyóújfalu színeiben brillírozik. – Csapatváltásnál mindig fontos az első pillanatokban, hogy hogy fogadnak be a már ott lévő srácok, s mivel az újfalui csapatból sok embert ismertem már előzőleg is, még könnyebben ment a beilleszkedés új gárdámnál – mondta el Tóth Attila a Hajdú-bihari Naplónak. – Úgy érzem, hamar alapemberré tudtam válni az együttesben, ez is nagyon fontos a számomra, hogy számítanak rám, és hamar tudok előrelépni, fejlődni – mondta. Ahogy tavaly a DEAC-nál, sőt a megyei I. osztályban szereplő nagypályás klubjánál, a Monostorpályinál, úgy jelenleg a Mezei-Villnél is vezeti a házi góllövőlistát a válogatott futsalos. Ez már vajon a védjegye lenne? – Ezt így nem mondanám, de természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ennyi góllal tudom segíteni jelenlegi csapatomat, szeretek gólt lőni, gólra játsszák a futsalt is, bízom benne, hogy több gólt szerzek, mint tavaly – mondta el az ambiciózus labdarúgó.

A megyei foci hiánya

Tóth Attila nevével nagyjából egybeforrt a megyei labdarúgás is az elmúlt években, az idei szezonban azonban nagy pályán már nem játszik a Berettyóújfalu tehetsége. – Nem lehetne összeegyeztetni a kettőt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a megyei foci, de ha a dolgok másik oldalát nézem, jó, hogy csak a futsalra kell koncentrálnom. A monostorpályiak mérkőzéseire kijárok, amikor csak tudok, figyelemmel követem a régi társakat – mondta. Tóth Attila azt is hozzátette, hogy ugyanúgy a DEAC futsalcsapatát is nyomon követi, sőt szurkol is nekik, de azért szeretne előrébb végezni az MVFC-vel, mint a DEAC.

Tóth Attila tagja a magyar válogatottnak is, nemrég pedig egy összetartáson vett részt a nemzeti csapattal. – Egy felmérésen vettünk részt, ahol több megközelítésből is „vizsgáltak” minket – mondta a most már rutinosnak számító futsalos. A Berettyóújfalu játékosa végül hozzátette, hogy külön megtiszteltetés számára, hogy egyre inkább számolnak vele a nemzeti együttesnél is, ezek a történések lendítik előre őt is a mindennapokban.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!