Foci vb 2022

2022.11.25. 20:02

Hollandia alaposan megizzadt az egy pontért Ecuador ellen

Az „oranje” ugyan vezetést szerzett, de a dél-amerikaik sokkal többet támadtak és ők lehetnek bosszúsabbak az 1–1-es döntetlennel.

Sokkal nehezebb dolga volt a narancsmezes hollandoknak, mint ahogy arra számítottak | Forrás: AFP

A hollandok a meccs elején vezetést szereztek, és bár támadásban maradtak, de újabb helyzet nem adódott előttük. A félidő közepén Ecuador, amely hét meccs után kapott ismét gólt, átvette a kezdeményezést, a 32. percben Valencia bombáját Noppert védte bravúrral, majd az első félidő utolsó percében les miatt maradt el az egyenlítés.

A második felvonást az ecuadoriak remekül és góllal kezdték, ez volt az első találat, melyet a hollandok dél-amerikai csapattól kaptak világbajnoki csoportmeccsen. Immár Valencia nevéhez fűződik Ecuador legutóbbi hat világbajnoki gólja, korábban csak a portugál Eusébio, az olasz Paolo Rossi és az orosz Oleg Szalenko tudott egymást követő hat alkalommal hálóba találni a vb-ken.

Az 59. percben Plata a keresztlécre bombázott, és a folytatásban is közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez Ecuador, mivel összesen 14 kapura lövése volt a két holland próbálkozással szemben. Ettől függetlenül maradt az 1–1-es végeredmény, amivel a meccs képe alapján a latin együttes lehet elégedetlenebb. Ráadásul aggodalomra adhat okot, hogy Valenciát sérülése után hordágyon kellett levinni a hajrában.

A hollandok immár 16 mérkőzés óta veretlenek dél-amerikai ellenféllel szemben, legutóbb Brazíliától kaptak ki egy barátságos meccsen 1999-ben. Louis van Gaal harmadik szövetségi kapitányi időszakában, vagyis tavaly szeptember óta továbbra is veretlen a csapata, amelynek 12 győzelem mellett ez volt az ötödik döntetlenje. A holland szakvezető hat győzelemmel és három döntetlennel továbbra is veretlen a világbajnokságokon, ezzel beállította az olasz Vittorio Pozzo – nyolc siker, egy döntetlen – rekordját.

Az eredménynek köszönhetően a labdarúgó-világbajnokságok történetében másodszor fordult elő, hogy a rendező ország válogatottja már a csoportkörben búcsúzott. Katart megelőzően 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság csapata esett ki már az első szakaszban.

A tények

Világbajnokság, 2. Forduló, A-csoport
Hollandia–Ecuador 1–1 (1–0)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 833 néző. Vezette: Gorbal
Hollandia: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, Koopmeiners (De Roon, 79.), F. de Jong, Blind – Gakpo (Weghorst, 79.), Klaassen (Berghuis, 70.), Bergwijn (Depay, a szünetben). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Ecuador: Galíndez – Angelo Preciado, Porozo, F. Torres, Hincapié, Estupinán – Plata (Ibarra, 90.), J. Méndez, Caicedo, E. Valencia (K. Rodríguez, 90.) – Estrada (Sarmiento, 74.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro
Gól: 1–0 Gakpo (6.), 1–1 E. Valencia (49.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!