Életstílus

2013.05.15. 16:32

Egészségnapot tartottak Piricsén a Nyírbátori Kistérség szervezésében

Szabolcs-Szatmár - Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás a a "Magnólia - Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben" című program keretében 2013. április 27-én Piricsén egészségnapot tartott.

Szabolcs-Szatmár - Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás a a "Magnólia - Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben" című program keretében 2013. április 27-én Piricsén egészségnapot tartott.

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a társulás elnöke, és Orosz László Piricse település polgármestere köszöntötték a jelenlévőket, s megnyitották a rendezvényt. A programokban bővelkedő nap az egészséges életmódra való motiválást szolgálta, mivel az érdeklődők előadásokon tájékozódhattak egészségtudatos életmód témakörben, miközben egészséges alapanyagokból készült szendvicseket kóstolhattak kicsik és nagyok.

„Mozdulj rá, mozdulj már” – testmozgást népszerűsítő programok keretében az aerobik foglalkozáson fiatalok és idősebbek egyaránt megmozgatták izmaikat. A lakosság nagyon élvezte a karate és jóga, judo bemutatót is.

Az általános iskola alsós korosztálya sportversenyeken küzdött egymással. A felsős gyerekek a fociban mérték össze tudásukat, közben 6 fős team egészségügyi szűrést tartott, melyen vérnyomás, vércukorszint, koleszterin és testzsír mérést végeztek.

"Az vagy a mit megeszel" program keretében elindították a főzőversenyt. 5 csapat nevezett be egészséges ételreceptekkel. A program célja az volt, hogy a bevonjuk a lakosságot egy közös gasztronómiai élménybe, részben a magyar főzési hagyományok újragondolásával, részben pedig a hibás-káros étkezési szokásokra és hagyományokra való figyelemfelhívással. Ezzel népszerűsítettük a korszerű étkezést, lehetőség volt az egészséges ételek kóstolójára, receptek átadására, dietetikus tanácsadásra, is. A főzőversenyben nagy izgalommal és élvezettel főzték az óvónők, tanárok, nyugdíjasok, vadászok, hivatali dolgozók, az önkormányzat képviselői a finomabbnál finomabb ételeket.

A napot eredményhirdetés és Dr. Gaálné Dr. Józsa Borbála előadása zárta, melynek témája az „ Elég jó szülő és a Magnólia programok” bemutatása volt.

Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás oklevelet és ajándékcsomagokat adott át a főzőversenyen részt vett csapatoknak, a versenyben résztvevő diákok pedig gabonaszeletet kaptak ajándékba.

Dr. Simon Miklós, a társulás elnöke reményét fejezte ki, hogy ezután az egészség nap után - életkortól függetlenül - a település lakossága elkötelezettebb lesz az egészségük megőrzése iránt.

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!