Motorozás: az ördög sohasem alszik

<p>Nyíregyháza - A közelmúltban végre kitavaszodott. Melegszik az idő, az ember ilyenkor kikívánkozik a szabadba.</p>

Az utakon is megláthatjuk a jó idő egyik „jelét”, a motorost. Hazánkban is egyre népszerűbbek a motoros túrák, sőt, sokan inkább ezt a közlekedési eszközt választják a munkába járáshoz. Bár még nem motorozom olyan régen, de szeretném megosztani azt az egy-két tapasztalatot, amit eddig összeszedtem a motorkerépáron töltött idő során.

1. Indulás előtt mindig ellenőrizzünk. Sokszor elkövettem azt a hibát, hogy anélkül indultam útra, hogy megnéztem volna a benzintartályt. Elég érdekesen alakult utána az utam. Ne felejtsük el, amit a KRESZ tanfolyamokon tanultunk. Fék, világítás, gumik, stb. Fájdalmas tud lenni, ha útközben derül ki, hogy a gumik repedezettek és felmondja a szolgálatot.

2. Az úton vigyázzunk a mások, de főleg a magunk épségére. Az autósok gyakran nem veszik észre a közeledtünket. Ők magabiztosabbak, mert egy zárt tér veszi körbe őket, de minket maximum a ruha a sisak, meg anyáink imája oltalmaz. Gondolom, sokakat várja haza egy Kedves, akivel szeretne még hosszú időt eltölteni. Motorral jobban lehet manőverezni, ha látjuk, hogy valaki őrültséget művel, akkor inkább maradjunk a háttérben.

3. Ha többen megyünk valahova, akkor a tapasztalt vezetők haladjanak elől, és mindig tartsuk a helyünket a sorban. Figyelembe lehet azt is venni, hogy a sor végén utazóknak viszonylag gyorsabban kell menniük.

4. Az ördög sohasem alszik. Bár tudom, hogy akinek mostani vasa van, az szinte hibátlanul működik, de még nekik is ajánlom, hogy a szükséges szerszámok legyenek maguknál. Most már én is úgy indulok el, hogy mindig van nálam csavarhúzó, gyertya plusz egy felespohár, ha pancsolni kell a benzint. A papírokról nem is beszélve. Ha nincs is hely a motoron, a hátizsákot azért találták ki.

Röviden ennyi lenne. Kirándulási helynek ajánlom a Zemplént, mint legközelebbi helyet, de akinek van biztosabb tippje akkor nincs más kívánságom:
Olcsó benzint, széles utat!

Zsiros Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!