DVSE

2019.03.16. 19:45

A Honvédot is legyőzte a DVSE

Debrecen - Egygólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata az OBI középszakaszának 4. fordulójában. Miroslav Bajin együttese azt első három negyedben uralta a mérkőzést, de az utolsó negyedben kis híján elszórakozták ötgólos előnyüket - számolt be a <a href="http://dvse.hu/hirek/a-honvedot-is-legyozte-a-dvse/" target="_blank" rel="noopener">DVSE</a>.

Debrecen - Egygólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata az OBI középszakaszának 4. fordulójában. Miroslav Bajin együttese azt első három negyedben uralta a mérkőzést, de az utolsó negyedben kis híján elszórakozták ötgólos előnyüket - számolt be a DVSE.

A DVSE kezdte jobban a mérkőzést, Fekete már a második támadást követően előnyhöz juttatta övéit. A Kósik Soma vezette hátsó alakzat is jól működött, a debreceni hálóőr eszén sem fórból, sem ötméteresből nem tudtak túljárni a vendégek. A következő gólra közel öt percet kellett várni, ekkor Dőry volt eredményes emberelőnyből. A hajdúságiak extázisban védekeztek, az első játékrészben érintetlen maradt a kapujuk, ráadásul a hajrá is neki sikerült jobban, hiszen egy előny lejárta után Fekete megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját (3-0).

A folytatásban is kitartott a cívisvárosiak lendülete, Macsi Patrik egy szép támadás végén tovább növelte az előnyt. Várható volt, hogy a Honvéd is előbb-utóbb magára talál, előbb Simon, majd Manhercz volt eredményes (4-2). Már csak egy perc volt a félidőig, amikor Macsi Patrik is megszerezte második találatát, sőt La Rosa bombájával a nagyszünetre sikerült visszaállítani a négy gólos differenciát.

A harmadik nyolc perc egy gyors gólváltással indult, a vendégek találatára Durik egy szépségdíjas húzással válaszolt (7-3). Ezt követően felgyorsultak az események, a Honvéd két rutinos játékosa, Kiss Gergely és Szívós Márton is eredményes volt, melyre a jövő nagy reménysége, Fekete Gergő válaszolt újabb két góllal (9-5). Vidovics találatával már öt volt közte, melyre Szívós még válaszolt, de Durik centergólja után visszaállt a megnyugtató differencia (11-6).

Fotók: Kiss Annamarie

A záró felvonásban jócskán ráijesztett a hazai publikumra Miroslav Bajin együttese, talán már elhitték, hogy meg van a mérkőzés, melyet a BHSE könyörtelenül ki is használt, és két perc alatt sorozatban három gólt szereztek (11-9). Vidovics után Szívós értékesített egy büntetőt, így az utolsó négy percre is látótávolságon belül maradtak a fővárosiak. A montenegrói nem sokkal később harmadik gólját is megszerezte, de nem adta fel a Honvéd, és Kiss ötméteresével szépítettek (13-11). 53 három másodperccel a vége előtt Manhercz úszott meg, a megítélt büntetőt pedig gólra váltotta, sőt az egyenlítéshez is meg volt az esélyük, de Fekete nagyszerű blokkja után ha nehezen is, de ismét nyert hazai medencében a DVSE.

DEBRECENI VSE–BUDAPESTI HONVÉD 13–12 (3–0, 3–2, 5–4, 2–6)

DVSE: KÓSIK – Kovács Gábor, La Rosa 1, Macsi P. 2, FEKETE G. 4, Durík 2, Dőry 1

Csere: Fejős, Smitula, Macsi M., VIDOVICS 3, Zsilák

Edző: Miroszlav Bajin

BHSE: Decker A. – Juhász Zs. 1, MANHERCZ Á. 3, Szirányi 1, SZÍVÓS 4, KISS G. 2, Simon A. 1

Csere: Kiss B., Gregor, Kardos, Illés S., Simon R.,

Edző: Merész András

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 9/3

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 6/5

Kipontozódott: Kiss B. (20.p.), Macsi P. (25. p.), Illés S. (27.p.), Simon A. (32.p.)

Kiállítva (végleg cserével): Szívós (31.p.)

Miroszlav Bajin: – Ha valaki tavaly augusztusban nekem ezt az eredményt mondja, elfogadtam volna. A harmadik negyed végén azt hittük, hogy megvan a mérkőzés, aztán egyszer csak feljött a Honvéd. Az elkezdett meccsritmust négy negyedig tartani kell, hiszen csak akkor van vége a mérkőzésnek. Örülök a győzelemnek, de az utolsó negyeddel nagyon nem vagyok elégedett.

Merész András: – Összességében megérdemelten nyert a DVSE. Három negyeden keresztül az ő akaratuk érvényesült. Tudtam mindig, hogy messze van Debrecen, de hogy ennyire, hogy a csapatom csak a negyedik negyedre érkezzen meg?! Van egy pár eset, amit vissza kell néznem a mérkőzéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!