Derecske hírei

2018.02.21. 16:49

Szép beszéd mindenhol

Derecske - A Bocskai István-iskolában rendezték a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyt.

Derecske - A Bocskai István-iskolában rendezték a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyt.

Az 5–6. és 7–8. osztályosoknak meghirdetett megmérettetésen 19 felső tagozatos tanuló vett részt; a helyieken kívül Sárándról, Tépéről, Hosszúpályiból és Pocsajból. A zsűri elnöke elmondta, hogy manapság különösen fontos a szép beszéd, legyen az a média világa, vagy akár a tanórára készülés témája. Ez a verseny is hozzásegíti a diákokat a szép beszédhez. Mint azt kiemelte, jó volt hallgatni a szövegeket, örömmel töltötte el, hogy figyelemmel kísérték a versenyzők egymás munkáját is.

Oklevelet és könyvet

A versenyzők néhány hete a saját iskolájuk helyi versenyén szerepeltek, ahol a legjobbakat kiválasztva kerültek a Derecskén rendezett területi döntőbe. Először a saját, már begyakorolt szövegüket olvasták fel, majd a második, ismeretlen szöveg bemutatása után a kettő összpontszáma alapján döntött a zsűri. A versenyzők mindegyike emléklapot, a díjazottak oklevelet és jutalomkönyvet kaptak.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!