Debrecen hírei

2019.01.04. 12:53

„Világgá mentek” a kutyák

Debrecen - A chipeknek köszönhetően a megtalált ebek nagyrészét vissza tudják adni a gazdáknak.

Debrecen - A chipeknek köszönhetően a megtalált ebek nagyrészét vissza tudják adni a gazdáknak.

A szilveszterkor használt petárdák és tűzijátékok zajától rengeteg kutya megijedt, elszökött Debrecenben. Emiatt lehet mostanában a szokottnál sokkal több az utcán kóborló jószágot látni a városban – erősítette meg Orosz Viktória, az Együtt az Állatokért Egyesület menhelyvezetője.

Gyakori állatgázolások

Elmondta: ez év elejétől péntek reggelig 60 olyan hívást kaptak, amelyekben azt kérték tőlük, hogy olvassák le a valahol befogott kutyák chipjeit. 51 jószágban meg is találták az azonosítót, mely információk jóvoltából ezen állatok többsége már újra az otthonában van.

– Sajnos 10 kutya már halott volt amikor megtalálták, megtaláltuk, többnyire elütötte őket valamilyen jármű - számolt be Orosz Viktória. Jelenleg 6 olyan eb lakik a Debreceni Kutyaház Állatotthonban, amelyikben vagy nincs chip, vagy van ugyan, de már nem jó, pontatlan adatokat tartalmaz.

Frissíteni az infókat

– Nem kellene megfeledkezni arról, hogy ha megváltozik a lakcímünk, a telefonszámunk, ezeket az adatokat a kutya chipjében is frissítsük. Előfordult, hogy felhívtuk a leolvasott telefonszámot, de Mosonmagyaróváron vették fel a készüléket és nem értették, hogy miről beszélünk. Vagyis azt a telefonszámot már más használja - emlékeztetett a menhelyvezető.

A Debreceni Kutyaház Állatotthont a város nyugati határában, a 4-es főút felüljárója után, a vasúti átkelőnél balra fordulva lehet megtalálni.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!