Debrecen hírei

2019.01.02. 08:17

A lehetetlent is elérhetjük

Debrecen - Cél egy erős, fejlődő város, amely képes megőrizni a biztonságot – jelentette ki a polgármester.

Debrecen - Cél egy erős, fejlődő város, amely képes megőrizni a biztonságot – jelentette ki a polgármester.

– Az óesztendő történései komoly fejlődési pályát jelöltek ki városunk számára – mondta dr. Papp László, Debrecen polgármestere kedden a Nagytemplomban, a Kodály Filharmónia Debrecen újévi, „Fény békéje” című hangversenyén tartott ünnepi beszédében.

– 2018 megmutatta számunkra, hogy a korábban lehetetlennek tűnő célokat is képesek vagyunk elérni. Büszkén jelenthetjük ki, hogy Debrecen kopogtat Európa legsikeresebb városait tömörítő klubjának ajtaján, és be fog lépni! – hangsúlyozta a polgármester. – Vállalni és hirdetni kell Debrecen református történelmi örökségét, és azt is, hogy ma a magyar nemzet legnagyobb keresztény felekezetének székhelye a város, s ezáltal az európai kereszténység erős bástyája – emelte ki Papp László.

– A Nagytemplom megszentelt falai között zenei szempontból és spirituálisan is átváltoznak és üzenetet nyernek a szavak – mondta köszöntőjében Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. – Vízkeresztkor kihunynak városunk ünnepi fényei, de a fény békéje megmaradhat, ha tudjuk, hogy az igazi világosság jött el karácsonykor Jézus Krisztusban, s ebből mindenki világosságot nyerhet. – jelentette ki a püspök.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!