Debrecen hírei

2018.11.13. 10:44

Megnyitották a magyar tudomány ünnepét Debrecen

Debrecen - A rendezvényen a tudományos díjakat is átadták.

Debrecen - A rendezvényen a tudományos díjakat is átadták.

A nyitóünnepségen a hagyományokhoz hűen átadták az MTA Atomki Szalay Sándor-díjat, melyet ez évben módszertani és eszközfejlesztői eredményeiért Rajta István érdemelt ki, aki aktív részese az Atomkiban az elmúlt időszak egyik legjelentősebb fejlesztésének: a Tandetron gyorsító beszerzésének és a hozzá kapcsolódó laboratórium kialakításának. Rajta István a kezdetektől „vállán viszi” a több lépcsőben megvalósuló, teljes összegében csaknem 2 milliárd forint költségű projektet, amit részben az MTA, részben a GINOP támogat.

Kimagasló vállalkozások

Az ünnepségen az Észak-alföldi Innovációs Díjakat is átadták, melyeket az Electro­mega Kft., a FreeFrom Hungary Kft., valamint a Smart Food Inno Kutatás-fejlesztési Kft. nyert el. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját a Weld-Impex Termelő és Kereskedelmi Kft. képviseletében Csontos Lajos ügyvezető igazgató vehette át.

A Weld-Impex Termelő és Kereskedelmi Kft. több mint 40 éves múltra visszatekintő szellemi és technikai bázisának tapasztalatait felhasználva, folyamatos fejlődés, fejlesztés mellett végzi tevékenységét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjával idén a „Pro-Team” Nonprofit Kft. gazdagodott, mely a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!