Debrecen hírei

2018.11.12. 08:21

Áldozatkész munkával tesznek az elesettekért

Debrecen - 1997 óta ünnepeljük november 12-én a szociális munka napját, ilyenkor a szakmabeliek megállnak egy pillanatra, s értékelik a maguk mögött hagyott időszak munkáját.

Debrecen - 1997 óta ünnepeljük november 12-én a szociális munka napját, ilyenkor a szakmabeliek megállnak egy pillanatra, s értékelik a maguk mögött hagyott időszak munkáját.

Hatodjára rendezett ünnepséget a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltsége a szociális munka napja alkalmából. Szombat délelőtt a Megyeháza Árpád termében az elesettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondtak köszönetet áldozatos munkájukért.

– A mai napon azokat az embereket köszöntjük, akik az emberiséggel egyidős hivatást teljesítenek. Ezek a szakemberek a gondozottak, az ellátottak miden fontos pillanatánál jelen vannak áldozatkész munkájukkal – mondta ünnepi beszédében dr. Verdó György, a kirendeltség igazgatója.

Ezen a napon a szociális és gyermekvédelmi intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársait elismerésben részesítették.

Mindannyiuk kötelessége

– Ma köszönetet szeretnénk mondani a gyermekvédelmi és szociális intézmények munkatársainak, közösséget vállalunk velük, mindeközben feladatunk az is, hogy felrázzuk a társadalmat a közönyből. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szolidaritás nemcsak a szakma feladata, ez mindannyiunk kötelessége. Többet kellene mások nyomorúságával törődnünk, többet kellene arra gondolnunk, hogy jót tegyünk másokkal – hangsúlyozta dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltsége igazgatója.

Az ünnepségen főigazgatói dicséretben részesült Halászné Varró Erika, Kiss Lajosné, Gombkötő Judit Zsuzsanna, Szabóné Váci Anikó, Kolozsvári Krisztina. Igazgatói elismerést vehetett át Kovács Attiláné, Markinné Pintye Éva és Kovácsné Varga Viktória Nóra.

- Kiss Dóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!