Debrecen hírei

2018.08.06. 17:11

Kiderült, mikor hozzák vissza a Kossuth-szobrot Debrecenbe

Debrecen - Tartani fogják a kivitelezés végső határidejét.

Debrecen - Tartani fogják a kivitelezés végső határidejét.

Győrfi Lajos püspökladányi szobrászművész vezetésével újítják fel a debreceni főtér díszét, a Kossuth-szoborcsoportot. A munka azért vált szükségessé, mert a szoborcsoport 2001-es renoválása óta eltelt időszak alatt a talapzat belső tégla magjának elemei elmozdultak, ennek következtében a talapzat egyes, mészkőből készült kövei megsüllyedtek és sérültek a bronz szobrok is, amelyek elmozdultak helyükről.

A munkálatok a bontással május 7-én kezdődtek, jelenleg pedig a talapzat utolsó elemének beemelésére készülnek. A munkálatokat Győrfi Lajos személyesen felügyeli.

A debreceni önkormányzat hétfői közleményéből kiderül: a szoborcsoport tagjait augusztus 7-én – kedden – várhatóan 12.00 óra körül szállítják vissza a debreceni Kossuth térre, s felhelyezésüket egy héten belül kívánják lebonyolítani. A híradás szerint a kivitelezés végső határidejét – ami augusztus 19. – tartani fogják.


[related-post post_id="3930582"]

[related-post post_id="3924684"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!