Debrecen hírei

2018.05.24. 18:57

Isten és tudás szenioroknak

Debrecen- 163-an végeztek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiájának első évfolyamán.

Debrecen- 163-an végeztek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiájának első évfolyamán.

Befejezték tanulmányaikat a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiájának első hallgatói. A Debreceni Református Kollégium Oratóriumában csütörtökön tartott bizonyítványosztó ünnepségen kiderült, hogy az 50 éven felüli hallgatók a 4 félév alatt természettudományokat, művészetet és teológiát hallgattak. Az ingyenes kurzus célja, hogy az idősebb korosztályt segítse aktivitásuk, szellemi frissességük megőrzésében. A legidősebb akadémista 83 éves. Az első évfolyamot 163-an fejezték be.

Tudás és bölcsesség különbsége

Dr. Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora ünnepi beszédében arra figyelmeztetett, hogy a tudás és a bölcsesség nem azonos dolog. – Ugyanazok az emberek vagyunk akik az ókorban kő, vagy bronz eszközökkel egymást pusztították. Ma ugyanez az ember, felelőtlen kamaszként atombombával és emberi génekkel játszik – jelentette ki. Úgy vélte, hogy az elmúlt évezredek alatt az emberek ugyan okosabbak lettek, a technika utolérhetetlen magasságokban szárnyal manapság, de bölcsebbé nem váltunk. Szerinte a technikát el lehet sajátítani, a tudományt meg lehet tanulni, de a bölcsességet nem lehet megvásárolni. – A bölcsességet Isten nélkül nem tudjuk megragadni, ezt csak megtalálni és Istentől köszönettel elfogadni lehet – hangsúlyozta dr. Kustár Zoltán. Hozzátette: a Szenior Akadémia hallgatói rácsodálkoztak a tudomány és a technika eredményeire, de mögötte felsejlett a teremtő, a bölcs, igaz mérnök, aki ezt a világot megalkotta és bölcsen igazgatja azóta is.

Isten bölcsessége

– Azt reméltük, hogy a tudás bölcsességé válik a hallgatókban Négy félév után talán még jobban tudjuk csodálni a teremtő és gondviselő Istent. Talán még kevésbé értjük, hogy működhet ez a világ. De annál jobban imádjuk, tiszteljük és becsüljük őt – fogalmazott a rektor.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!