Debrecen hírei

2018.03.01. 09:03

Slammerek, műfajokon át

Debrecen - Ötödik alkalommal szervezi meg éves nagy versenyét a cívisváros slam poetry közössége.

Debrecen - Ötödik alkalommal szervezi meg éves nagy versenyét a cívisváros slam poetry közössége.

Az Apolló mozi nagytermében találkoznak a keleti régió legjobb slammerei, hogy az év első nagy versenyén összemérjék előadásaikat március 7-én, 19 órától. Témájuk: snitt.

Zenével tálalva

– Az Apolló mozi és a Debre­Slam együttműködésében az írott szöveg, a hangzó szó és a filmvászon rajongóit szeretnénk közelebb hozni egymáshoz – mutat rá közleményében a szervezők részéről Mikos Ákos. – Helyszínként az artmozi legendás nagytermét választottuk, valamint a verseny témája is a filmművészet köré összpontosul. Sőt a Dub Székházból jól ismert DRJ filmzenés utalásokkal és underground zenei betétekkel teszi színesebbé az estet – részletezte.

A szervezők versenyzőket várnak még a [email protected] e-mail-címre. (Név, telefonszám szükséges, illetve három mondatnyi bemutatkozószöveg a felkonferáláshoz.)

A március 7-i alkalom az első fordulója az 5. Debrecen Slam Poetry Versenynek. A produkciókat négy felkért szakmai zsűri és három, a közönségből választott ítész értékeli. Ők határozzák meg a sorrendet, amely alapján – és az előadott slamek minőségétől függően – 10-12 főt engednek a tavasszal tartandó nagy döntőbe.

Nem csak tapasztalatot…

A legjobb három indulónak nyeremény is jár. A lehetőségen túl, hogy az áprilisi döntő 50 ezer forint összértékű ajándékai közül megnyerhetnek egyet, már az előválogatón is 10 ezer forint összdíjazásban adnak át könyvutalványokat és mozijegyeket a támogatók jóvoltából.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!