Debrecen hírei

2018.03.23. 07:33

Később indulnak a szerelvények

Hajdú-Bihar - Az óraátállítás érinti a megyénkben közlekedő néhány vonat menetrendjét is.

Hajdú-Bihar - Az óraátállítás érinti a megyénkben közlekedő néhány vonat menetrendjét is.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka térünk át a téliről a nyári időszámításra. Az órákat hivatalosan hajnali kettő órakor háromra állítják, ez megyénkben néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja.

Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb 60 perccel később érkeznek az állomásra. Térségünkben egy sebesvonat vonatpótló autóbusza Debrecen és Kaba között 60 perccel korábban közlekedik, Püspökladányba 3:14-re ér be.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. A Debrecenből Nagykerekibe induló vonat 40 perccel, a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat 24 perccel később, tehát három órakor indul.

A Budapestről Brassóba közlekedő Corona IC várhatóan egy órával később éri el a külföldi végállomást. Körülbelül 60 perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap reggel Brassóból a Corona IC – tájékoztatta a Naplót a MÁV Zrt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!