Debrecen hírei

2012.07.01. 15:10

Erős középcsapattá válna a DEAC-DVSE

Vízilabda - Plézer János büszke a pontveszteség nélkül bajnokságot nyerő együttesére

Vízilabda - Plézer János büszke a pontveszteség nélkül bajnokságot nyerő együtteséreA Debreceni Egyetem és a Debreceni Vízilabda Sportegyesület csapata a DEAC-DVSE a klub fennállásának, és a cívisváros pólóéletének első bajnoki címét szerezte meg, méghozzá pontveszteség nélkül. Az OB II-es férfi gárda edzője, Plézer János az éremátadást követően csuromvizesen ugyan, de örömmel nyilatkozott a sikeres esztendőről és a jövőbeli célokról.

- Elég hányattatott idényen vagyunk túl, mégis úgy érzem, hogy akkor kezdtünk el jobban szerepelni, amikor januárban elhatároztam, mindhárom csapat – ifjúsági, serdülő és OB II-es – ugyanazt a taktikát fogja játszani. Próbáltam leszűkíteni egyféle játékrendszerre a taktikát ez hozta meg a sikert, illetve az, hogy fizikailag az ellenfelek fölé tudtunk kerekedni, ami rengeteg elvégzett edzésmunkának köszönhető. Teljesítettük tehát a szezon elején magunk elé kitűzött célt és feljutottunk az OB I/B-be, az pedig, hogy mindezt százszázalékosan sikerült véghezvinnünk, a várakozásainkat is felülmúlta. Érthetően roppant büszke vagyok a csapatomra! Szeretném azoknak a játékosoknak is megköszönni a munkájukat, akik akár egy meccset játszottak a bajnokságban, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy ezt a fantasztikus eredményt elérjük. Nem állunk le azonban, hiszen hamarosan megkezdjük a felkészülést a másodosztálybeli küzdelemsorozatra, ahol nagyon kemény megmérettetések várnak majd ránk – vélekedett Plézer.

- Augusztus végén fogom kijelölni azt a keretet, amely nekivág az OB I/B-s pontvadászatnak. Ellenfeleink komoly játékerőt képviselnek, ezért nem lesz egyszerű dolgunk. De felvesszük velük a versenyt és szeretnénk erős középcsapattá válni, ez azonban függ attól is, hogy kik fogják alkotni a gárdát. Én mindenesetre bizakodó vagyok, és hiszek benne, hogy nem a kiesés elkerüléséért fogunk majd küzdeni – nyilatkozott a bajnokcsapat edzője.

- Sajnos nem tudtam ott lenni az összes meccsen, csak az utolsó, DEAC-DVSE – Szeged találkozóra értem ki a Debreceni Sportuszodába. Ennek ellenére, amit láttam nagyon tetszett, különösen azért, mert meggyőző fölénnyel nyert a csapat. Az egyetem és a DVSE közötti szerződés ugyan még csak egy évre tekint vissza, máris bajnok lett az együttes, amelynek köszönhetően egy osztállyal feljebb léphetnek. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló eredmény – mondta büszkén Dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora, aki személyesen adta át a bajnokoknak az aranyérmet és a gyönyörű kupát.

HBN-OLAHA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában