Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.02. 07:02

Felfüggesztett fogházra ítélték a forrázásért

<p>Fél évi fogházbüntetésre ítélték a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon hétfőn azt a fiatalasszonyt, akinek a gyereke tavaly a konyhában magára rántotta a forrásban lévő vizet Arlón.</p>

A várakozásnak megfelelően ítéletet hirdetett hétfőn a megyei bíróság a gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt arlói nő ügyében. Az ilyen bűncselekményt elkövető személyt a törvény maximum öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A taláros testület azonban az enyhítő körülmények figyelembe vételével, egyebek mellett azért, mert az asszony beismerte a cselekmény elkövetését és megbánó magatartást tanúsított, úgy ítélte meg, hogy a büntetési célokat a fél évi fogház kiszabásával és annak egy évre szóló felfüggesztésével eléri.

Váddal egyezően

Dr. Martossy György a tárgyalást követően elmondta, hogy a bíróság tulajdonképpen a váddal egyezően mondta ki bűnösnek az asszonyt. Egy éve a nő a konyhában főzött, és a tészta leszűrésével foglalkozott. A forró vízzel teli lábast az asztal szélére tette. Gyerek azonban kijött a szobából és magára rántotta az edényt. A nő megpróbálta megakadályozni a forrázást, de nem járt eredménnyel. Az apróságot, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett kórházba szállították, é s bőrátültetést is végrehajtottak rajta. Az orvosszakértő szerint a gyereken a forrázás miatt nem keletkezett maradandó sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!