Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.03. 10:38

A miskolci speciális mobil

<p>Miskolc - Egy miskolci vállalkozás, a MOHAnet Kft. kapta az idei Magyar Termék Nagydíj elismerést, elektronika kategóriában. A díjat szerdán vehettik át a cég képviselői a Parlamentben.</p>

Havasi Zoltán, a cég tulajdonosa és termékfejlesztési igazgatója büszkén mesélte: idén már másodszor nyertek szakmai díjat, az elsőt a szlovákiai Security Expo-n kapták, ahol a szlovák belügyminiszter az általuk nyújtott innovációért átadta a Prix Security Bratislava 2008 díszoklevelet.

Az igazgató elmondta: 3,5 éve gyártják a speciális mobiltelefonokat, és azóta több ezer előfizetőjük van. Jelenleg 90 szolgáltató cég és 215 távfelügyeleti állomás fogadja az ő rendszerük jelzéseit. Ezzel piacvezetőnek számítanak – tudtuk meg.
Mire használható a speciális mobil?

Ez, az idősemberek számára kifejlesztett jelzőrendszer, amely segélyhívásra alkalmas – válaszolta az igazgató. Jogszabályi kötelezettség a 10 ezer lélekszám alatti településeknél, hogy segélyhívó rendszert építsenek ki – magyarázta –, mi ehhez fejlesztettünk ki egy felügyeleti szoftvert. Egy operátor fogadja a különböző állapotjelzéseket, segélyhívásokat, melyet maguk az önkormányzatok, idősotthonok, kistérségek is üzemeltethetnek, amihez állami támogatás is társul – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!