Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.29. 14:48

Város Imázs Toplista: Miskolc az egyik nyertes

<p>Budapest, Miskolc - Az Image Factory és Observer Budapest médiafigyelő kutatásában arra a kérdésre kereste a választ, hogy mely városoknak sikerült a legkedvezőbb képet kialakítaniuk magukról a nyílvánosság számára.</p>

Ebből készült a Város Imázs Toplista 2007, amely a 10 ezer főnél nagyobb magyarországi települések Budapest nélküli rangsora.

A három kategóriában kihírdetett eredmény szerint a megyei jogú városok között Miskolc imázsa volt a legvonzóbb. A díjat Káli Sándor  polgármester vette át. A városvezető kiemelte: A siker csapatmunka eredménye. A településen nangyon sok ötlet, kreatív elképzelés valósult meg. Miskolc bebizonyította, hogy egy több sebből vérző város is tud sikereket produkálni.

Miskolc a sikeres átpozicionálás iskolapéldája, hangzott el kedden délben a budapesti Parlament Cafe-ban tartott sajtótájékoztatón. A borsodi megyeszékhely kitartó kommunikációs munkával igyekezett átformálni az iparváros megörökölt képét, oktatási, kulturális és fesztiválvárossá. Kommunikációjában hangsúlyos szerepet kapott a környezettudatos elkötelezettség. Miskolc ezt a képet folyamatos és intenzív média jelenléttel támasztotta alá.


A kutatásban résztvevő városok helyezése és eredményei:

(Az élcsoportok)

Megyei jogú városok

1. Miskolc 125 pont
2. Szeged 120 pont
3. Debrecen 112 pont

Nagyvárosok

1. Siófok 126
2. Esztergom 95
3. Hajdúszoboszló 95
4. Sátoraljaújhely 78
...
26. Kazincbarcika 43

Kisvárosok

1. Balatonfüred 76
2. Fót 74
3. Kőszeg 64
....
7. Sárospatak 49
....
10. Tiszaújváros 46

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!