Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 15:12

Rákóczi napokat rendeztek Hidasnémetiben

<p>Hidasnémeti - A napokban tartotta a hagyományos diákönkormányzati napját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. 2004-ben vette fel az intézmény II. Rákóczi Ferenc nevét, azóta minden évben rendezvénysorozattal emlékeznek meg a jeles napról.</p>

A program során az elsősök megkapták a Rákóczi emblémás iskolai nyakkendőt, amelyet koszorúzás követett. Ezután akadályversenyen vettek részt a gyerekek. A Biblia évéhez kapcsolódóant a feladatok java része bibliai témájú volt. A korcsoportoknak megfelelő feladatokon keresztül ismerkedtek meg a gyermekek a Biblia történetével és tartalmával. A csapatok jutalmazását a diákönkormányzat biztosította, így a győztesek 1-1 szép könyvet tudhattak magukénak jutalmul. A diák önkormányzati nap szervezésében egyenrangú félként vettek részt a tantestület tagjai, de az egész összefogója, koordinálója a diákönkormányzat felnőtt patronálója, Mátrai Józsefné volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!