Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.30. 19:53

Nincs egyezség a miskolci erőműről

<p>Miskolc az "új kormányhoz" fordul segítségért, és az erőműről továbbra sem mond le. A határidőig nem sikerült megegyezni a felek között az erőműről.</p>

Eredménytelenül zárultak le a háromoldalú egyeztető tárgyalások a miskolci erőmű megvásárlásának ügyében. A tárgyalások az ELMIB Zrt. felvetése alapján arról szóltak, hogy a már aláírt adás-vételi szerződéssel rendelkező ELMIB Zrt., és Miskolc város vezetése egyezzen meg az erőmű tulajdonlásában, illetve annak üzemeltetési kérdéseiben.

Káli Sándor polgármester közleményében a következőket mondja: "A miskolci városvezetés következetesen kitartott és kitart azon álláspontja mellett, hogy az MVM Zrt. nem adhatta el és nem adhatja el a miskolci erőművet a magánbefektetőnek. Az MVM Zrt. megalapozatlan jogi problémákra hivatkozva nem teszi lehetővé, hogy Miskolc éljen elővásárlási jogával, annak ellenére, hogy a vételár a város rendelkezésére áll.”

A kormányfőben bíznak

Miskolc város vezetői továbbra is a miniszterelnök korábbi megerősítésében és döntésében bíznak, és elképzelhetetlennek tartják, hogy a magánbefektetői érdek erősebb legyen egy nagyváros érdekénél. "Ezért fordulunk segítségért az új kormányhoz, és kérjük, hogy már az első kormányülésen sürgőséggel tárgyalja meg az erőmű eladásának ügyét. Ezzel párhuzamosan a város felkészült a jogi lépések megtételére, annak ellenére, hogy az induló per sokmilliós kiadással jár" – jelentette ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!