Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.25. 16:04

Két keréken, klímaügyben

<p>Miskolc - Zelei József egri sportember most az országot kerekezi körbe, de idén se hagyja ki Európát. Amelynek számos országába eljutott már biciklijén, mint a béke követe. Pénteken reggel Miskolcon járt.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/kerek-uniomiskolc-europa-zelei--ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/orosz-lajos-kerekpar-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A kerékpározást, az egészséges életmódot, a klíma védelmének fontosságát népszerűsíti mostani körútján Zelei József egri sportember, aki most kétezer kilométert teker le. Az ország összes megyéjébe elbiciklizik. Ez alkalommal is magával viszi a Békekönyvet, amit sokfelé aláírtak szerte Európában, amelynek számos országában kerekezett az elmúlt években. Most is készül európai útra, előtte azonban itthon csinál egy "kört".

Miskolcra pénteken reggel érkezett, a városháza előtt Orosz Lajos alpolgármester üdvözölte, majd felkísérte az ovális terembe, ahol az ajándékcserék és a beszélgetés után ő is beírt a Békekönyvbe, valamint dedikálta a piros-fehér-zöld lobogókat.

Zelei József évről-évre visszatérő vendége Miskolcnak. Gondolatait, valamint a miskolci kerékpárutakkal kapcsolatban Orosz Lajosnak feltett kérdésre kapott választ a Borsod Online videóiból megismerhetik.

Az Egerből érkezett sportemberhez egy szakaszon miskolci kerékpárosok csatlakoztak további útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!