Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.23. 15:10

Klímaerdő Tardon: "Egy gyermek – egy facsemete"

<p>Tard - Fodor Gábor miniszter kezdeményezésére, a tárca Klíma Programjának részeként a Bükki Nemzeti Park 10 hektáros területén, Tard településen kap helyet az a 97 600 facsemete, amely a 2007-ben született gyermekek számát jelképzei.</p>

Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter kezdeményezésére, a tárca Klíma Programjának részeként a Bükki Nemzeti Park 10 hektáros területén, Tard településen kap helyet az a 97 600 facsemete, amely a 2007-ben született gyermekek számát jelképezi. Az új klímaerdő utolsó facsemetéit maga a miniszter ülteti el április 24-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor a Bükki Nemzeti Park Tardtól 4 kilométerre található részében.

Magyarországon az elmúlt évtizedekben nem volt még ekkora mértékű fatelepítés, pedig köztudott, hogy a fák éltető jó levegőt biztosítanak és lekötik a káros anyagokat a környezetünkben. A faültetés a klímaváltozás elleni program részeként, az újjászületés és növekedés szimbólumaként valósul meg, hiszen a fák éltető, jó levegőt biztosítanak és lekötik a káros anyagokat a környezetünkben. A hagyományteremtő klímaerdő telepítés a tervek szerint minden évben megismétlődik majd a Csemeték Napján, így az elkövetkező évek során még sok százezer fát ültethetnek majd el.

A rendezvényen részt vesznek a Klímabarát Települések polgármesterei is, és olyan ismert személyiségeket is meghívott a tárca, akiknek idén született gyermekük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!