Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.12. 08:49

Előzetesben a taktaközi zsarolók

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Bíróság azt a két férfit, akit még szerdán kommandósok bevonásával fogtak el Taktakenézen és Prügyön. Mindkettőjüket súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsítanak... &#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/BTK.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A> [.pdf - 912KB]</p>

Mint arról részletesen beszámoltunk, a rendőrség adatai szerint a két férfi nehéz helyzetbe került, de terheletlen ingatlannal rendelkező személyeknek intézett jelzálog hitelt, de a bankók átvétele után sok pénzt erővel elvettek a kölcsönt valójában felvevő személytől. Úgy tudni, hogy öléssel is megfenyegették az érintetteket, amennyiben eljár a szájuk.

Portálunk a két a hónapja elkövetett taktaharkányi vasúti öngyilkosság egyik özvegyen maradt és öt gyermekes asszonyát is megszólaltatta annak idején. Megírtuk a nő mondandóját, amiben elmesélte, hogy tartozási csapdába került. Ekkor ajánlottak és intéztek nekik jelzálog hitelt. De már a készpénz felvételkor megjelentek a behajtók és erővel elvették tőlük a pénz jelentős részét.

DR. Szabó József, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a nyomozóbíró indokoltnak tartotta a két férfi előzetes letartóztatását, mert szökésüktől, bizonyíték eltüntetéstől, vagy a tanúk megfenyegetésétől lehetne tartani. Azt is megtudtuk, hogy amennyiben bűnödnek mondják ki a férfiakat, akár nyolc év börtönnel is sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!