Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 09:50

Változás vagy változtatás - konferencia Berentén

<p>Berente - Szakmai tanácskozást tartanak március 6-án 10 órai kezdettel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Idősek Ápoló-Gondozó Otthona és Módszertani Intézmény és a berentei Szent Borbála Idősek Otthona(BIO) közös szervezésében.</p>

A berentei ÁMK Művelődési Házában a "Változás vagy változás" elnevezésű szakmai napot Juhász József, Berente polgármestere nyitja meg, majd Gyárfás Ildikó országgyűlési képviselő mond köszöntőt. A rendezvényen a szociális ágazat integrácisós törekvéseiről cserélnek eszmét, a moderátori szerepkört Jónyer Lajosné intézményvezető látja el.

Jelen és jövő

A szociális jogszabályok 2008.évi változásairól és a végrehajtással kapcsolatos intézményi feladatokról Kisgyörgyné Cziráki Andrea, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Családi és Szolgáltatások Főosztálya főosztályvezető-helyettese tart előadást. Az ORSZI tevékenységét dr. Tóth István János, az Észak-magyarországi Regionális ORSZI igazgatója mutatja be. A módszertani munka múltjáról, jelenéről és jövőjéről Jónyer Lajosné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Idősek Ápoló-Gondozó Otthona és Módszertani Intézmény vezetője fejti ki véleményét. A berentei Szent Borbála Idősek Otthona integrált működésének tapasztalatait Furák Róbert, a BIO intézményvezetője osztja meg a résztvevőkkel. Ezt követően konzultáció lesz, ahol kérdések és válaszok hangzanak majd el. Végezetül a jelenlevők megtekintik a Szent Borbála Idősek Otthonát.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!